El secret més ben guardat: quanta memòria RAM tenen l’iPhone SE i el nou iPad Pro?

Compartir

Apple publica a la seva web les especificacions completes d’ambdós aparells… menys aquesta dada.

Ningú no sap per què, però Apple no explicita la quantitat de memòria RAM que munten les seves dues darreres creacions, l’iPhone SE i l’iPad Pro.

Quan consultem les especificacions de l’iPhone SE al lloc web d’Apple veiem que aquestes són molt completes, informant-nos de tots els detalls de l’aparell, incloent-hi l’obertura de la càmera, totes les resolucions de gravació de vídeo, totes les bandes amb les quals és compatible a nivell de telefonia, o les apps que venen preinstal·lades a la màquina.

L'iPhone SE des de tots els angles

L’iPhone SE des de tots els angles

Manca, però, un dels paràmetres, i no precisament el menys important: quanta memòria té.

De la mateixa manera, les especificacions completes del nou iPad Pro de 9,7″ també ometen aquest “petit detall” que, d’altra banda, podem trobar de manera habitual a la web d’altres fabricants de smartphones, i que és subministrada com a informació bàsica i essencial a aquelles persones que s’interessen per la configuració del maquinari del terminal.

La qüestió no és menor si volem comparar adequadament l’iPhone SE i l’iPad Pro de 9,7″ a altres aparells semblants, i més quan ens hi pot anar una decisió de compra.

Val a dir que m’he posat en contacte amb els responsables de premsa de la companyia de Cupertino per a l’Estat Espanyol per a preguntar, precisament, per la quantitat de RAM d’ambdós aparells, i la seva resposta ha estat que no disposen d’aquesta dada.

Tampoc és que romangui un secret per sæcula sæculorum, tard o d’hora se sabrà, i probablement quan el terminal arribi al carrer i sigui objecte de les primeres anàlisis a fons, el que ens situa en una finestra temporal de finals d’aquest mes, principis d’abril. Però, de moment, el secret roman.

Publicacions com AnandTech situen la memòria RAM de l’iPhone SE en els 2 GB, però no indiquen la font de la seva informació. CNET va més enllà descobrint la seva font (un periodista que ha executat un programari d’anàlisi als nous dispositius) i afirmant que tant l’iPhone SE com l’iPad Pro de 9,7″ disposen de 2 GB de RAM cadascun.

Pel que fa a l’iPhone SE, aquesta és una quantitat correcta per als estàndards d’avui, malgrat que sempre depenent de l’optimització del sistema operatiu per a poder executar els serveis essencials i les apps, i depenent del consum d’aquestes darreres.

Actualment, 2 GB és el mínim exigible per a un telèfon Android de gamma mitjana, i és una quantitat que es veu superada pels 3 GB o 4 que munten els terminals de gamma alta. És clar que comparar un terminal Android amb un iPhone és com voler comparar taronges amb pomes; difícil…

També cal tenir en compte el que demanaran les futures versions de l’iOS. Freqüentment m’he trobat amb posseïdors d’iPhones que s’han queixat que el telèfon se’ls tornava més lent i funcionava pitjor quan actualitzaven el sistema operatiu a determinada versió.

Pel que fa a l’iPad Pro, de confirmar-se aquesta quantitat suposaria la meitat de la que munta el seu “germà gran”, l’iPad Pro de 12,9″.

Com he dit abans, probablement veurem confirmades o desmentides aquestes quantitats amb les primeres anàlisis d’ambdós aparells, i també començarem a entreveure si seran unes quantitats correctes o suposaran un handicap a mitjà/llarg termini que puguin llastar el rendiment tant d’una com de l’altra.

L'iPad pro de 9,7"

L’iPad pro de 9,7″

També hem de comptar amb la possibilitat que no divulgar la quantitat de RAM muntada als seus nous dispositius sigui una tàctica de màrqueting de la multinacional perquè se’n parli. Els mitjans de comunicació ja tenim una altra cosa amb la qual entretenir-nos i publicar titulars que parlin sobre Apple i els seus darrers aparells.

Guillem Alsina
Etiquetes: