ElectraFly, la moto voladora al CES

Compartir

2019 és l’any en què transcorre l’acció de la mítica Blade Runner. No obstant això, poc té a veure el futur previst per Ridley Scott amb l’any que acabem d’estrenar. Ni convivim amb humanoides creats a partir d’enginyeria genètica, ni ens transportem en cotxes voladors. No obstant això, cada vegada estem més prop d’aconseguir-ho.

Mentre que la robòtica i l’edició genètica van agafant pes en la nostra societat, cada vegada són més les companyies que coquetegen amb el transport aeri personal. Des de cotxes voladors fins a drons taxi que aspiren a ser una realitat de cara a 2020. Entre aquestes opcions podem trobar l’ ElectraFly ,un dron de grans dimensions, que ha estat presentat en el marc del Consumer Electronics Show (#CES2019) que és capaç de transportar persones a gran velocitat.

El futur de la mobilitat està entre els núvols

Fundada el 2017, ElectraFly és una companyia d’aviació que ha construït el seu primer vehicle volador personal híbrid i elèctric. Una espècie de moto voladora que aspira a revolucionar el sector de la mobilitat gràcies a la seva habilitat per a transportar persones d’un punt a un altre i lliurar qualsevol mena de paquet, tal com explica el seu fundador John Manning: “Hem desenvolupat un multirrotor capaç de portar molt de pes en distàncies més llargues”.

De moment, aquest projecte està sent desenvolupat per al transport de soldats. No obstant això, des d’ElectraFly apunten al fet que també podran ser utilitzats com a taxis voladors i fins i tot com a vehicles de rescat per a arribar als racons menys accessibles. Tot gràcies a noves versions d’aquest vehicle, que permetrien a ElectraFly convertir-se fins i tot en una plataforma de repartiment de paquets.

Uber, el rival a batre

Diversos mesos després que Manning desenvolupés ElectraFly, Uber donava a conèixer que estava treballant en un servei de taxis voladors conegut com a Uber Elevate. Durant la presentació, el cap de producte d’Uber, Jeff Holden, revelava que les ciutats de Dubai, Los Angeles i Dallas serien les primeres a provar aquest servei, que estarà llest el 2020.

De cara als Jocs Olímpics del 2028, que se celebraran a Los Angeles, la companyia té previst comptar amb una flota de taxis voladors per al transport de persones. Durant la presentació d’aquest projecte, la companyia va assegurar que aquests taxis podrien connectar l’aeroport de Los Angeles amb el recinte multiusos Staples Center en menys de 30 minuts. En l’actualitat, cobrir aquesta distància amb cotxe requereix una hora i 20 minuts. Per tant, es tracta d’un gran avanç que ajudarà, a més, a descongestionar les carreteres.

En definitiva, els taxis voladors es desmarquen com una opció de futur.

Gemma
Etiquetes: