Els EUA investiguen vulnerabilitat en el programari de cotxes

Fotografia de l'usuari marksontok a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Les autoritats pertinents criden a revisar diversos models de les marques propietat del grup Fiat Chrysler. Coincideix amb la publicació d’un article a Wired en el qual s’explicava com havien hackejat un Jeep i pres el seu control via remota.

Diversos models de vehicles de les marques Chrysler, Dodge, Jeep i Ram pateixen d’un forat de seguretat en el seu programari de control i administració, que fa que un atacant en pugui prendre el control de manera remota.

A aquesta conclusió han arribat als Estats Units les autoritats del National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), que han cridat a revisió a aquests vehicles, el nombre dels quals podria superar el milió i mig d’exemplars.

Aquest fet s’esdevé després de que la setmana passada la revista tecnològica Wired publiqués un complet reportatge en el qual s’hi explicava com s’havia arribat a hackejar un tot terreny Jeep fins arribar-ne a obtenir el control total per part dels atacants.

El reportatge de Wired consistia en una prova controlada, però la vulnerabilitat de la qual estem parlant ara pot ser explotada públicament. Això si, cal que l’atacant l’exploti a través de la xarxa de comunicacions de l’operadora nord-americana Sprint, que és la qui ofereix servei al grup Fiat Chrysler, pel què només és explotable als Estats Units.

Sprint, per la seva banda, ja ha tancat el port que possibilita l’atac, malgrat que la vulnerabilitat en el programari hi continua essent i, per això, les autoritats criden els vehicles a revisió.

Qualsevol dispositiu connectat i que operi amb un programari complexe és susceptible de patir errades en la seva seguretat i, per tant, de ser atacat, i els cotxes no en són una excepció. L’evolució de la tecnologia ens està portant cada dia a més dispositius connectats, ja no només els telèfons intel·ligents, si no a televisors, cases (domòtica), o cotxes, pel que els vectors d’atac es multipliquen.

Imatge de portada de l’usuari marksontok a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: