Els grups de recerca de la UdG faran transferència tecnològica a l’Alt Empordà

Compartir

Fa molt de temps que escolto, en cercles empresarials del món de la tecnologia, que al nostre país no gaudim dels mecanismes ni de les facilitats que tenen a altres llocs per transferir els resultats de les investigacions que es duen a terme en l’àmbit universitari a l’empresa privada, o de fomentar la cooperació entre ambdues parts.

Malgrat que em consta que això és un aspecte que ha preocupat tant al govern com a les mateixes entitats educatives, i que en els darrers anys s’han fet passes prenent com a inspiració les pràctiques d’altres països i especialment pel que fa a la creació d’empreses per part d’alumnes universitaris -les anomenades spin-offs, la petita i mitjana empresa catalana encara no és una assídua a deixar-se caure de tant en tant per la universitat més propera a preguntar en quins projectes tecnològics s’està treballant i com la poden ajudar els grups de recerca universitaris.

Ja coneixeu la dita: “si Mahoma no va a la muntanya…” i en aquest cas, són els grups de recerca universitaris els que surten del seu àmbit habitual per anar a presentar les seves novetats al sector privat el dijous 8 de novembre a Figueres, en la jornada titulada Transferència de Tecnologia i Innovació a l’Alt Empordà.

Serà a l’Auditori dels Caputxins de la ciutat, a partir de les 9:30 hores, en un acte organitzat pel Cercle Euram de l’Empordà amb la col·laboració del Patronat de la Politècnica de la Universitat de Girona (UdG) i l’Ajuntament de Figueres.

L’objectiu d’aquesta jornada serà el de donar a conèixer a les empreses participants (que s’han d’apuntar prèviament) els principals grups de recerca que treballen a la UdG, els quals poden dur a terme el desenvolupament de projectes que s’adaptin a les necessitats de les empreses del sector privat.

Aquests grups són interdisciplinaris, de manera que poden treballar amb diferents tecnologies.

D’aquesta manera, les empreses que vulguin investigar i desenvolupar però que no comptin amb prou solvència econòmica per a permetre’s la contractació de personal per a dedicar-lo a aquest àmbit, poden delegar tota o una part de la investigació del seu producte al món universitari, reduint considerablement el cost de la investigació.

Els grups de recerca que prendran part en aquest esdeveniment explicaran a les empreses participants en quina mena de projectes les poden ajudar, com es pot dur a terme la transferència tecnològica producte de la seva feina, així com exposaran casos d’èxit tant en l’àmbit nacional com en l’internacional i amb empreses de diferents sectors i dimensions.

Paral·lelament, la delegació gironina d’Acc1ó exposarà les línies d’ajuts existents per tal de finançar projectes R+D+I.

Posteriorment a les exposicions es realitzarà una jornada de networking, a la qual les empreses podran parlar directament amb els diferents grups de recerca.

Guillem Alsina
Etiquetes: