Els Intel Core arriben a la sisena generació

Imatge de la 'die' d'un dels nous Intel Core
Compartir

L’arquitectura que empren és l’anomenada Skylake de 14 nm, arrenquen més ràpidament i consumeixen menys bateria.

Intel ha anunciat la sisena generació dels seus microprocessadors Core que, com sempre, estaran disponibles per als usuaris en diversos “sabors”, com els més potents (i cars) Core i, o els més senzills Core m (de mobile).

El principal repte que ha assumit la fabricant californiana de semiconductors amb aquesta nova generació de microprocessadors és la diversitat de dispositius: des d’ordinadors de sobretaula i portàtils, passant per híbrids (tablet amb teclat connectable), set-top boxes i mini PCs, i ordinadors en format “pendrive”.

El segon gran repte era el de fer front a les demandes de més durada de bateria, ja que cada dia fem servir més els nostres dispositius informàtics fora de casa.

I la resposta d’Intel ha estat l’arquitectura Skylake (llac celestial) de 14 nanòmetres, amb la qual, i sempre segons la mateixa companyia, multiplica per 2,5 el rendiment i triplica la durada de la bateria. Aquestes referències s’han de prendre amb cautela, doncs les medicions s’han fet en condicions ideals, en màquines amb cinc anys d’antiguitat i amb els nous processadors Core i5.

Els nous xips també són més prims i lleugers, facilitant amb això la construcció de formats de dispositiu que, fins ara, havien de recòrrer als menys potents Atom, uns xips pensats per a càrregues de treball més aviat lleugeres.

El temps de càrrega d’aquests processadors és inferior o, dit d’una altra manera, triguen menys en arrancar que els seus predecessors. Aquesta qualitat és especialment interessant en dispositius que han de proporcionar un inici d’activitat inmediat com, per exemple, en treure del mode de repós un portàtil o una tauleta tàctil.

Al llarg dels propers mesos anirem veient la inclusió d’aquesta nova generació de microprocessadors en els ordinadors que els diferents fabricants vagin llençant al mercat.

Guillem Alsina
Etiquetes: