Els japonesos ja poden pagar amb els ulls

Sistema de reconeixement de l'iris
Compartir

El smartphone Arrows NX F-04G inclou un sistema de reconeixement de l’iris que, juntament amb l’autentificació de l’empremta dactilar, brinda una forma de pagament molt segura.

Mentre la meitat d’Occident encara espera poder donar la benvinguda a Apple Pay i està adoptant telèfons amb desbloqueig per empremta dactilar, al Japó ja han avançat al següent nivell. Així ho ha demostrat la companyia de telecomunicacions NTT Docomo que, entre les últimes incorporacions al seu catàleg es troba el telèfon Arrows NX F-04G, un smartphone que integra un sistema de reconeixement de l’iris juntament amb l’autenticació d’empremtes digitals que permet desbloquejar el dispositiu i realitzar compres segures mitjançant una simple mirada a la càmera frontal.

Els experts estan segurs que els sistemes biomètrics són el futur i aquest que trobem al Arrows NX supera altres propostes que han resultat massa complexes i costoses. A més, supera en seguretat a altres idees com el reconeixement facial, de les quals s’ha comprovat que es poden “enganyar” utilitzant una fotografia en paper.

Aquest model només és únic en aquest sentit, perquè es tracta d’un típic Androd de 5,2 polzades, un processador octa-core, 3 GB de RAM, 32 GB d’emmagatzematge intern amb el sistema Android Lollipop 5.0. Segons apunten mitjans entesos, sembla difícil que acabi sortint del seu país natiu però, si aquesta forma de pagament es consolida al Japó, no dubtem que serà adoptada ràpidament per altres fabricants amb presència al mercat europeu i americà.

Clara Pariente
Etiquetes: