Els nens amb una infància trista envelleixen més ràpid

Compartir

Segons han descobert científics de l’Institut d’Investigació Social de la Universitat de Michigan, els nens que passen una infància trista envelleixen més ràpid. Fins ara es coneixia els problemes emocionals derivats de créixer en ambients familiars hostils, però amb aquesta investigació es demostra que hi ha nens de nou anys que tenen els telòmers com a persones de 40 anys.
nen trist

Què són els telòmers? Són els extrems dels cromosomes i són els encarregats d’allargar la vida, no només prediuen l’esperança de vida sinó que també estan involucrats en malalties com el càncer. Els nens que han crescut en una família en la qual no hi havia felicitat tendeixen a tenir els telòmers més curts, el que s’associa amb un major risc de mort o major envelliment. La falta d’atenció, la inestabilitat, els maltractaments, també deixen una empremta inesborrable en els gens del nen que determinen, fins i tot, la seva edat biològica.

Algunes conclusions de l’estudi, realitzat a 40 nens de diferents orígens familiars, van ser que els fills de mares que havien canviat de parella tenien els telòmers un 40 % més curts que els que només havien conegut un pare i que els fills de mares amb estudis superiors tenien els telòmers un 35 % més llargs de mitjana. A més, els nens amb telòmers més curts estaven associats amb pares violents o mares joves.

trist nen

En un estudi previ de la Universitat d’East Anglia s’havia deduït que l’estrès físic o mental i altres comportaments de l’estil de vida (menjar de forma poc saludable o fumar, per exemple) provocava un escurçament dels extrems dels cromosomes, que al seu torn fan que la persona sigui més procliu a tenir malalties com el càncer o la diabetis.

Així que més val que somriguis encara que no et sembli que vius com a tu t’agrada, o et pot passar factura!

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: