Els preus dels panells OLED baixaran

Compartir

Amb una davallada que arriba al 60% els dos darrers anys, el 2018 s’igualaran els preus amb els panells LCD.

Segons un estudi dut a terme per Display Search, agència dedicada a l’anàlisi del mercat de les pantalles en totes les seves variants, i del qual se’n fa ressó el lloc web etnews, dedicat a l’actualitat de la industria tecnològica sud-coreana, el preu dels panells OLED baixarà aviat, comportant amb això una popularització dels dispositius que els emprin a nivell comercial.

Ara per ara, i segons subratlla el rotatiu en línia sud-coreà, LG és la que monopolitza el mercat dels panells OLED per a televisors, que és en aquells en els que es centra l’article. La davallada de preus, que presumiblement passarà ben aviat, farà que altres jugadors del mercat dels televisors s’interessin per aquesta tecnologia, ja que els suposarà poder construir millors aparells a un millor preu.

Tot i que l’article no els esmenta, principalment aquests jugadors serien la també sud-coreana Samsung i la japonesa Sony.

La tecnologia OLED (de Organic Light-Emitting Diode, diode orgànic d’emissió de llum) presenta diversos avantatges sobre la resta de tecnologies actualment en ús: permet construir panells més prims i flexibles (donant lloc a pantalles corbades), presenten una varietat més rica de colors i lluminositat, i com que emeten llum i no necessiten d’il·luminació posterior, també consumeixen menys.

Amb tots aquests avantatges, no resulta estrany que la industria estigui interessada en obtenir uns panells més econòmics per al seu ús, principalment, en televisors.

Segons apunta l’estudi de Display Search, el preu dels panells OLED ha caigut un 60% en dos anys, i la previsió és que en el 2018 els preus estiguin més o menys igualats amb els panells de tecnologia LCD i a la meitat del que estan ara per als panells OLED.

Guillem Alsina
Etiquetes: