Els resultats més sorprenents gràcies a impressores 3D

Compartir

Les impressores 3D s’han convertit en l’invent de moda. Hem fet una recopilació dels usos més sorprenents que s’han fet gràcies a elles.

En l’àmbit de la medecina han sigut de molta utilitat i han permès avançar dràsticament. Com podem veure han creat cors, pulmons, cranis, cartílags, entre d’altres.

Implantació amb èxit d’un crani elaborat amb una impressora 3D

crani

A l’Hospital Universitari d’Utrecht (Holanda), una dona va ser la primera pacient a la que se li va implantar la totalitat del crani elaborat amb una impressora 3D. Per a la pacient, afectada per una malaltia dels ossos que li feia augmentar la mida del crani, era l’única alternativa viable per a sobreviure.

La impressió 3D d’un cor salva la vida d’un bebè

cor

A Estats Units un bebè havia nascut amb greus problemes al cor, per la qual cosa era necessari operar-lo. Per realitzar l’operació havien de conèixer detalladament el cor del bebè i per aquesta raó, van crear un duplicat del seu cor amb una impressora 3D. La impressió els va permetre conèixer amb precisió els problemes del cor i gràcies al duplicat van poder-li salvar la vida.

Construcció de cases per només 5.000 dòlars

cases-3d

Una empresa xinesa utilitza impressores 3D gegants per construir cases valorades en uns 5.000 dòlars cada una, ja que els materials utilitzats són barats o reciclats i a més no és necessari cap treballador manual.

Foodini la impressora 3D que imprimeix menjar

foodini-3D-prints-a-pizza-designboom-01

La impressora Foodini funciona introduint aliments frescos empaquetats en petites càpsules i creant-ne de nous, segons el tipus d’ingredients que utilitzem, igual que a la cuina convencional. Per a més informació sobre aquesta impressora podeu consultar l’ article publicat anteriorment.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: