Els tablets Windows es menjaran mercat d’Android

Fotografia de Martin Voltri a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

El 2019 l’iPad d’Apple mantindrà la seva quota de mercat, mentre que Android serà majoritari però cedint força terreny a Windows.

Segons un estudi de mercat dut a terme per Strategy Analytics i titulat “Tablet Operating System Forecast – Shipments, Installed Base & by Price Tier 2010 – 2019” i del qual se’n fan ressó a Ubergizmo, en els propers anys la quota de mercat de les tauletes tàctils que funcionen sota Windows, guanyarà quota de mercat als aparells equivalents que funcionen amb Android.

Com a familia de tauletes tàctils més venuda a tot el món ens hi trobem l’iPad d’Apple, que té el 22% del mercat, mentre que la miriada de tauletes Android poseeix un 68% gràcies a la seva gran diversificació, amb fabricants tant de primera línia com de modestos constructors (sobretot del sud-est asiàtic) que ofereixen un producte totalment orientat a rebentar preus.

Això deixa un marge del 10% a altres plataformes, esencialment Windows. Però aquest tros del pastís que poseeix Microsoft creix, segons Strategy Analytics, un 58% interanual, amb la qual cosa aquesta analista del mercat creu que el 2019 la companyia de Redmond tindrà un 18% dels tablets venuts al món.

Per a aquell mateix any, la previsió és que Apple mantingui la seva quota de mercat amb un 23% per a la familia iPad, mentre que el percentatge del mercat dominat per les tauletes Android baixi del 68% actual a un 59%.

Per als usuaris, una tauleta tàctil amb Windows té un avantatge sobre una amb Android: que pot executar els mateixos programes que tenim en un ordinador d’escriptori i, per tant, suposa un segon entorn de treball complet.

De fet, les tauletes tàctils van patir de certa incomprensió al principi perquè moltes persones pensaven que estaven comprant el mateix que quan adquirien un ordinador d’escriptori, només que en un equip amb el maquinari retallat (sense teclat) i, per tant, més econòmic.

I la sorpresa els saltava quan no podien fer còrrer el mateix Microsoft Office que a l’ordinador, ni els mateixos videojocs, ni l’escriptori s’hi assemblava.

Els tablets amb Windows, inexistents al mercat fins al Windows 8 i que experimenten un salt qualitatiu i quantitatiu amb l’adveniment de Windows 10, suposen una transició molt més suau des d’un escriptori tradicional cap a una tauleta tàctil.

Imatge de portada de Martin Voltri a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: