Ens cal una operadora catalana de telefonia?

Antenes de telecomunicacions. Imatge de Emilian Robert Vicol a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La Tertulia Digital del proper dia 23 buscarà resposta a aquesta pregunta. Actualment, la OMV Mobilcat realitza tal funció, però sense infraestructura pròpia.

L’actual moment polític i social que viu Catalunya dóna lloc a moltes preguntes de tota mena, inclós en el camp tecnològic. Per exemple, en el cas que Catalunya acabi esdevenint independent, què passarà amb les operadores de telecomunicacions que ara operen aquí?

Hi ha diverses qüestions a tenir en compte, com les infraestructures de telecomunicacions, i l’estatus legal de les empreses que quedarien a banda i banda de la futura frontera.

Una de les consideracions seria la creació d’una operadora pròpia de Catalunya que disposés d’infraestructura i oferís servei.

Actualment, l’única empresa que ofereix un servei de teleoperadora pròpiament catalana és Mobilcat, però aquesta és el que s’anomena una Operadora Mòbil Virtual (OMV), fet que vol dir que manca d’infraestructura física i empra la d’altres operadores, convertint-se així en una revenedora de minuts o de tràfic de dades.

La qüestió es discutirà en la propera Tertulia Digital a celebrar-se el dijous 23 d’octubre a la Fàbrica Moritz de Barcelona a partir de les 19:30, on es parlarà de la conveniència estratègica per a Catalunya de disposar d’una operadora pròpia.

La inscripció a aquest acte és gratuïta. Els quatre tertulians seran Joan Solè (President de Telecos.cat), Mingo Olmos (Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya), Ferran Amago (Degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Catalunya), i Josep Morell (President de la Comissió de Noves Tecnologies i Societat de la Informació de la Cambra de Comerç de Barcelona).

Imatge que il·lustra aquest article d’Emilian Robert Vicol a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: