Ensenyament i Telefónica impulsen la formació professional en el sector de la telefonia

Compartir

Telefónica oferirà places de pràctiques a l’alumnat de cicles formatius vinculats al sector i col·laborarà en la formació permanent del professorat

L’acord també preveu la qualificació professional dels treballadors de l’empresa

  

El Departament d’Ensenyament i Telefónica han signat un conveni de col·laboració per impulsar la formació professional en el sector de la telefonia i la qualificació professional dels treballadors de l’empresa. L’acord l’han signat aquesta tarda a la seu del Departament la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura. A l’acte també hi ha participat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons.

A través d’aquest acord, Telefónica oferirà places de pràctiques per realitzar el mòdul específic de Formació en centres de treball (FCT) a l’alumnat que estigui cursant cicles de formació professional vinculats al sector, amb la finalitat d’afavorir-ne la seva inserció laboral. L’empresa també facilitarà la possibilitat de realitzar aquest mòdul de FCT als alumnes que cursin Programes de Formació i Inserció (PFI), ja sigui a la pròpia empresa o a través de les empreses del sector.

 

Un altre punt destacat del conveni és que l’empresa de telefonia col·laborarà en la formació permanent del professorat de formació professional, així com dels docents que imparteixen els Programes de Qualificació i Iniciació Professional (PQIP), a través de l’accés gratuït d’aquests als cursos de formació i actualització tecnològica de Telefónica. Aquesta formació serà reconeguda pel Departament d’Ensenyament. Així mateix, l’acord preveu que Telefónica faciliti estades formatives de professorat a l’empresa.

Per la seva banda, el Departament d’Ensenyament promourà actuacions de reconeixement acadèmic en centres educatius d’FP adreçades als treballadors de Telefónica, en relació a la formació professional contínua, respecte a unitats formatives, crèdits o mòduls dels títols de la formació professional del sistema educatiu. A més a més, el Departament, a través dels centres educatius d’FP, donarà suport a Telefónica i informarà el personal treballador amb formació, per tal d’orientar-lo cap a la realització de processos de reconeixement acadèmic de la seva formació.

 

Altres aspectes que contempla l’acord és que Telefónica cedeixi al Departament d’Ensenyament la utilització gratuïta d’instal·lacions, perquè l’alumnat i el professorat del cicle formatiu que es determini hi puguin impartir una part del cicle formatiu. També que Telefónica proporcioni personal expert als centres educatius d’FP que es decideixi per prestar suport tècnic i assessorament al professorat de les famílies professionals vinculades a aquest conveni, i com a complement a la formació de l’alumnat. Així mateix, facilitarà i gestionarà visites tècniques d’alumnat i professorat a les seves dependències i instal·lacions.

 

FONT

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)