Es comença a perfilar el MWC 2016

Compartir

La GSMA, entitat organitzadora, preveu superar els 95.000 visitants, gairebé el doble de la primera edició celebrada a Barcelona.

Quan encara falta gairebé mig any per a la seva celebració, la GSMA (entitat organitzadora) ha donat a conèixer els primers detalls de com serà el Mobile World Congress 2016, centrant-se en les xifres.

Segons els càlculs d’aquesta entitat, el certamen de l’any vinent serà visitat per més de 95.000 persones, una xifra que supera en 2.000 visitants l’edició d’aquest 2015, i que gairebé duplica els prop de 50.000 aconseguits el 2006, el primer any que es va celebrar en terres catalanes, amb la qual cosa hauria aconseguit multiplicar per dos l’assistència en una dècada.

De fet, el MWC ha anat creixent cada any tret del 2009 i del 2010, anys en els quals la crisi es deixava sentir en tota la seva cruesa.

Tots aquests visitants hi faran cap convocats per les més de 2.000 empreses expositores que, com l’any passat, s’espera que participin a la fira, que un any més es realitzarà a les instal·lacions de la Fira Gran Via de l’Hospitalet del Llobregat.

Novament, també, a aquesta localització l’acompanyaran altres esdeveniments paral·lels com el 4YFN (acrònim de Four Years From Now, 4 anys a comptar des d’ara), pensat per als emprenedors amb interessos en el sector de la mobilitat, i que es celebraran a la Fira de Montjuïc.

Un sector que, per cert, fa temps que ha deixat de ser exclusivament una matèria de telefonia mòbil per passar a aglutinar una àmplia sèrie de conceptes i tecnologies, com ho són totes aquelles que s’aixopluguen sota el paraigua de la IoT (inicials en anglès d’Internet de les Coses).

Precisament en aquest camp, la GSMA Innovation City tornarà a ser un dels atractius de la fira. Aquesta, que ocupa una part d’un dels pavellons, imita un carrer d’una ciutat, amb les seves cases i comerços, permetent demostrar-hi les tecnologies que es desenvolupen per al nostra dia a dia en un àmbit urbà. Hi col·laboren diferents empreses associades a la GSMA.

A nivell institucional, el Ministerial Programme reunirà representants governamentals de països de tots els continents amb els directius de les grans empreses del sector per tal de debatre sobre l’ús de les tecnologies i el seu aprofitament per part de la ciutadania, el desplegament de les noves formes de connectivitat (amb especial èmfasi en aquelles zones del globus a les quals encara no hi arriba la banda ampla mòbil), i la regulació sobre el sector, entre d’altres temes.

Algunes de les personalitats de la industria tecnològica que ja han confirmat la seva presència a Barcelona durant el Mobile son Simon Segars (CEO d’ARM), Jonah Peretti (fundador i CEO de BuzzFeed), Hans Vestberg (president i CEO d’Ericsson), o Richard Fain, president i CEO de l’empresa de creuers Royal Caribbean, entre d’altres.

Des de l’organització del congrés, i en el mateix comunicat, s’ha donat com a segura l’arribada del metro a les instal·lacions de la Fira de Gran Via, ja que la GSMA ha afirmat que aquelles persones que hi assisteixin podran aprofitar la línia que unirà la ciutat amb l’aeroport, i que comptarà amb una parada situada just a tocar de l’emplaçament de la Fira.

El Mobile World Congress es celebrarà entre el 22 i el 25 de febrer.

Guillem Alsina
Etiquetes: