Es coneixen els preus del smartphone més versàtil

Compartir

L’HP Elite X3 no només es pot convertir en un ordinador d’escriptori, sinó també portàtil per treballar còmodament allà on sigui.

Va ser un dels terminals més comentats aquest passat Mobile World Congress, ja que la seva proposta és total, buscant un sol dispositiu que pugui substituir la resta dels nostres dispositius electrònics gràcies a la funcionalitat Continuum del Windows 10.

Aquesta funcionalitat permet als dispositius amb Windows 10 mostrar un escriptori de PC quan el telèfon es connecta a una pantalla externa, un teclat i un ratolí. Les aplicacions també adapten la seva interfície a la nova mida de pantalla i els perifèrics per a interactuar amb el sistema, i això com a resultat dóna que el telèfon es pot fer servir com a ordinador.

Per a aquest ús, les aplicacions han d’estar preparades, han de ser apps de tipus universal, que s’executin sobre qualsevol arquitectura de maquinari, i ara per ara no totes ho són.

La proposta de l’Elite X3 d’HP passa per oferir no només la possibilitat de connectar el telèfon a una pantalla gran mitjançant una base per a fer-lo servir com a ordinador d’escriptori, sinó també per una docking station en forma d’ordinador portàtil, que no deixa d’exercir les funcions de pantalla, teclat i ratolí, però que també compta amb bateria pròpia (i, de fet, pot recarregar el terminal si es connecta aquest mitjançant cable USB-C) i ens permet, en definitiva, treballar en mobilitat com ho faríem amb un portàtil Windows.

A més, si ens volem estalviar els cables, també podrem connectar el terminal a aquest portàtil sense fils, de manera que podrem mantenir guardat el telèfon a la butxaca mentre treballem amb el seu mateix escriptori.

El concepte s’assembla força al què va presentar Motorola al CES del 2011 amb l’Atrix, però emprant Windows com a plataforma amb una funcionalitat d’escalat de l’escriptori (Continuum) molt més treballada i amb més possibilitats que el que va suposar al seu dia el Webtop de Motorola.

El terminal HP Elite X3 tindrà un preu al mercat estatal de 699 euros més IVA, mentre que si es compra conjuntament (en un pack) amb el Desk Dock -la unitat que permet connectar-lo a una pantalla externa-, el seu preu puja a 729 euros, IVA a part).

Si al pack anterior li afegim, a més del Desk Dock, el Lap Dock, que és la base de connexió amb format i funcionalitat d’ordinador portàtil, el preu ens pujarà a 1.199 euros, IVA a part. Cal pensar, però, que amb aquest preu hi tenim telèfon mòbil, ordinador de sobretaula, i ordinador portàtil, tot en un.

Com és treballar amb l’escriptori Continuum? Aquí teniu la meva experiència, amb un Lumia 950 provant en primer lloc el Windows 10 i, en segon lloc, si pot substituir un ordinador gràcies a Continuum.

Guillem Alsina
Etiquetes: