Es confirma el fracàs, Facebook elimina Poke i Camera

Compartir

Des de l’arribada dels smartphones, la xarxa social ha tingut com a primer objectiu crear el seu propi ecosistema d’aplicacions i serveis. L’exemple més clar és Facebook Home i la compra d’aplicacions populars com Whatsapp o Moves. Durant els primers anys, allà el 2012, ho va intentar amb dues aplicacions, Camera i Poke.

La primera aplicació va sortir poc després de la compra d’Instagram, i permetia editar i penjar les fotos automàticament des del mòbil i des de Facebook, una opció que sempre ha existit i per tant condemnada al fracàs des del primer dia. Però en aquell aleshores la situació era molt diferent.

Per la seva banda, Poke va ser presentada quan va començar la popularitat de Snapchat, en un intent de copiar el sistema de missatges autodestructius. Es basava en els “tocs” de la xarxa social, podent enviar també fotos, vídeos i text.

Aquesta setmana Facebook ha anunciat que elimina aquestes dues apps del mercat, Camera per no solapar i centrar-se en Instagram, i Poke per la poca activitat que arrossegava des dels últims mesos. Snapchat, per la seva banda, ja va refusar una oferta de tres mil milions de dòlars per part de Facebook, i segueix augmentat la seva popularitat i les seves funcions.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: