Es presenta la nova build 10565 per a Windows 10

Compartir

Microsoft ha presentat una nova build per a Windows 10, amb la qual corregeix errors i aporta novetats, que repassem.

Skype

Com sabíem, les funcionalitats de trucada, missatgeria i vídeos vindran integrades a Windows 10 com a aplicacions universals. Permetran fer trucades i enviar missatges a altres dispositius amb Skype, des de xarxa WiFi, 3G o 4G, entre altres connexions. També s’han integrat les respostes ràpides mitjançant notificacions tant a l’aplicació com al Action Center.

Gabriel Abul també ha manifestat que hi haurà diverses millores en properes actualitzacions.

Microsoft Edge oferirà vista prèvia de les pestanyes

A partir d’aquesta nova build, simplement lliscant el ratolí sobre la pestanya del Microsoft Edge, podrem previsualitzar-ne el contingut tal com es pot observar a la imatge.

Vista previa de pestañas en Microsoft Edge

Sincronització de preferits i la llista de lectura

S’inicien les proves de sincronització de preferits i llista de lectura entre tots els dispositius que utilitzin el navegador. De moment serà en versió beta.

Millores de la Cortana

Cortana podrà llegir les notes manuscrites, a més de fixar alarmes basades en la posició, temps i números que pugui entendre des de qualsevol dels textos manuscrits que haguem fet a les nostres notes digitals.

 

Cortana leyendo notas manuscritas

També s’afegeixen característiques que t’ajuden a administrar el temps lliure,  recordant sobre actes programats a les aplicacions, com ara quan es sol·licita un taxi o bé incloent recordatoris de pel·lícules de cinema. Tot això ho farà llegint les reserves des del correu-e. Dues hores abans de l’inici tindràs la informació que t’asseguri arribar a temps, incloent la possibilitat de sol·licitar transport via Uber.

Cortana avisándonos de una película y ofreciéndonos un taxi

Barres de sistema més personalitzables

Proposat pels Insiders, Microsoft ha canviat les barres superiors de les finestres. Ara es podrà seleccionar el color del sistema, així podrà coincidir amb la resta dels colors. Serà personalitzable accedint a Configuració > Personalització > Colors. Les barres de colors només seran visibles si la opció “Mostra el color al Menú Inicia, barra de tasques, Action Center i barres” està acvivada.

Barras coloreadas en Windows 10

Millores al menú Inicia

Els menú contextuals dels menú inicia s’han millorat, amb una mida més adequada i icones que ajuden a localitzar més ràpidament l’opció que cerquem. A més, es mostra un tamany de lletra més petit i refinat i amb més espai per a clicar, a més d’un marc blanc.

Menús contextuales mejores

Noves icones

Continuant amb la remodelació estètica de parts del sistema, s’inclou una nova sèrie d’icones remodelades, visibles per exemple a l’administrador de Dispositius. Aquí en teniu un exemple. Editor de registre.

Nuevo icono del registro en Windows 10

Millores en l’activació del Windows

Després de tots els feedback rebuts per Microsoft, si la nova build no s’activa automàticament, es podrà introduir una clau de producte de Windows 7, Windows 8 o Windows 8.1 activant-ho des de les opcions d’activació de Windows. En cas de fer la instal·lació des d’un DVD o pendrive, també es podrà fer introduint-lo durant la mateixa instal·lació.

Impressores predeterminades

S’introdueix un model en el que la impressora predeterminada serà la darrera utilitzada. Això assegurarà que la millor impressora serà seleccionada segons el document que desitgis imprimir. No obstant es podrà seguir amb el seu funcionament habitual si així ho desitja l’usuari.

Errades corregides

 • No s’hauria de veure el missatge d’advertència dins l’opció de Windows Update en referència a l’anella a no ser que detecti un canvi voluntari d’anella.
 • Es solucionen els problemes d’àudio de fons. Groove no es silenciarà quan es minimitzi.
 • Solucionat un problema on quan es clicaven les icones del sistema de l’àrea de notificacions feia bloquejar Windows Shell quan iniciava menús com el d’àudio i xarxes.
 • S’han ajustat diversos menús per ajustar-los més a l’ús del ratolí després de diversos suggeriments.
 • S’ha inclòs la possibilitat d’ancorar contactes al menú inici des de l’aplicació contactes.
 • Algunes aplicacions no es veuran per duplicat quan s’afegeixin a la barra de tasques.
 • Ara funciona la possibilitat d’amagar icones des del menú contextual.
 • Les aplicacions de la botiga s’actualitzaran automàticament.

Problemes coneguts

 • La caixa de cerca no funcioona si ets en un país on Cortana no està disponible. Estan treballant per solucionar-ho.
 • L’aplicació  XBOX consumirà Gigabytes de memòria del PC si tens jocs Win32 (els que no són de la botiga) instal·lats que s’hagin verificat com a jocs dins l’aplicació. Temporalment la solució és tancar l’app i alliberarà la memòria.
 • Els formats WebM i VP9 s’han suprimit temporalment. Treballen perquè tornin en properes actualitzacions.
 • Els dispositius de format petit (com HP Steam) experimenten una errada amb el format de pantalla, fent aparèixer una pantalla blava a l’actualització que farà que tornin al sistema anterior.
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: