Google pot seguir desenvolupant un sensor que detecta el moviment dels dits sense tocar la pantalla

Sensor de Google
Compartir

La Comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units (FCC, per les sigles en anglès) ha concedit la seva certificació a Project Soli. Es tracta d’una tecnologia patentada per Google que es basa en un sensor per a dispositius que detecta el moviment dels dits de l’usuari a través d’un sistema de radar, sense necessitat de tocar una pantalla.

Project Soli es va mostrar per primera vegada l’any 2015, durant la conferència de desenvolupadors I/O de Google, amb l’objectiu de constituir una alternativa a les pantalles tàctils actuals mitjançant un sistema de raig de radar que permet controls sense tocar la pantalla.

Una excepció als Estats Units

Ara, segons recull Reuters, l’FCC, que s’encarrega de concedir les certificacions oficials per al desenvolupament de noves tecnologies a les empreses, ha reconegut el sistema i ha permès a Google continuar treballant amb ell. Una concessió que destaca no només pels avenços en què pot desembocar, sinó perquè significa una excepció. I és que Project Soli utilitza la banda de freqüència de 57 a 64 GHz, més alta de l’admesa actualment als Estats Units. A la Unió Europea, en canvi, aquesta franja sí que està inclosa en l’espectre.

El projecte de Google funciona a través d’un nou tipus de sensor i permet controlar dispositius físics de manera virtual. Segons ha explicat la companyia, aquest sensor habilita els usuaris diverses funcions hàptiques perquè puguin prémer un botó invisible a través d’un gest amb els dits índex i polze o girar una rodeta virtual fregant els dits entre ells. Podrà utilitzar-se tant en telèfons, com en dispositius wearables, ordinadors o, fins i tot, vehicles.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: