Exovite: Fèrules fetes amb impressores 3D

Compartir

Si has tingut la sort de no haver-te trencat mai cap òs de ben segur que coneixes algú que hagi hagut de portar un guix durant mesos i tots els problemes que aquest ocasiona: dificultats per dutxar-se, problemes dermatològics, atròfia muscular, el pes del guix…

És per això que Juan Monzón, després de patir totes aquestes incomoditats, es va prometre crear un sistema per fer menys feixuga la recuperació: EXOVITE.

El sistema EXOVITE consta de 2 parts:

  • La fèrula: feta amb impresora 3D a partir d’un escaneig personalitzat per cada pacient i definit pel propi traumatòleg. Es tracta d’una fèrula lleugera (10 cops més que el guix), que transpira i que es pot rentar. D’aquesta forma s’eviten els inconvenients del guix convencional.
  • Electroestimulador: un aparell que rebrà informació de l’estat muscular de l’extremitat i alhora es podrà ser programat pel fisioterapeuta per realitzar exercicis de manteniment del to muscular fent que l’atròfia sigui la menor possible i monitoritzar i exportar els resultats.

ferula-por-ordenador-exovite02

D’aquesta forma es millora la comoditat del pacient, s’escurcen els temps de recuperació, es produeix un abaratiment en la despesa sanitària en rehabilitació i permet un seguiment online. Tot i això vigileu si us plau, segueix sent millor no trencar-se res.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: