Experiències de Realitat Virtual a Barcelona

Compartir

Dins el Sónar+D es podran visualitzar fins a 10 continguts de Realitat Virtual mai vistos a Catalunya.

Aquest dijous 18 de juny s’obren les portes del Sónar i també de les activitats paral·leles que s’organitzen com el Sónar+d, un Congrés Internacional de Tecnologia i Creativitat. Dins d’aquest Congrés s’instal·la el Realities+D, on es projectaran una desena de continguts de Realitat Virtual (pel·lícules, vídeos musicals i experiències interactives).

Aquest espai estarà obert de les 12 del migdia a les 8 del vespre i estarà ubicat al Pavelló 4 (Level 1).

Les creativitats que es podran veure són:

Walking New York. Chris Milk, Zach Richter, RJ

Walking New York és un projecte conjunt de Vrse i el New York Times. Es tracta d’un treball de realitat virtual que documenta, mitjançant una filmació aèria, el procés de creació d’una obra d’street art de l’artista francès JR. L’obra és un mural de 45 metres d’alçada que retrata a un immigrant recent arribat a la ciutat de Nova York i va ser especialment creat per il·lustrar una portada del New York Times. La pel·lícula está dirigida per Chris Milk, Zach Richter i JR.

walking

 

Catatonic. Guy Shelmerdine (Vrse)

Catatonic és un viatge immersiu en un manicomi en què l’audiència, situada en una cadira de rodes, es sotmet a un impactant shock emocional. L’experiència es va filmar en un hospital psiquiàtric abandonat de Pasadena. Els valors de producció i cinematogràfics de Catatonic estableixen un vincle entre el gènere de terror i la immersió inescapable de la realitat virtual.

catatonic

 

Clouds over Sidra. Chris Milk/Gabo Aora (Vrse)

Clouds over Sidra és un encàrrec de les Nacions Unides en col·laboració amb Samsung. La peça, creada pel Fòrum Econòmic Mundial de Davos, ofereix una perspectiva única de la vida de les persones més vulnerables del planeta. El film segueix el dia a dia d’una nena siriana de 12 anys en un camp de refugiats de Jordània, on viuen més de 84.000 persones. La tecnologia de la realitat virtual permet en aquest cas, experimentar la vida com ho fa un refugiat i generar empatia cap a una realitat que tot i la seva duresa no està exempta d’esperança.

 

Evolution of Verse. Chris Milk/Digital Domain 

Evolution of Verse neix de la col·laboració entre el realitzador Chris Milk i l’estudi d’efectes visuals Digital Domain. El resultat és un viatge fotorrealista a través d’un paisatge generat per ordinador en el qual l’usuari pot caminar sobre l’aigua i després és engolit per una espiral de colors i atropellat per un tren. Un torrent d’emocions que va causar un gran impacte al Festival de Sundance.

 

Iconic Worlds. hiPolygon

L’estudi de videojocs hiPolygon va decidir complir el seu somni de poder visitar i viure per un moment en els mons imaginaris que havien vist en pel·lícules i videojocs. Involucrant-se en cada història, idolatrant als seus creadors, reten un homenatge a tot allò que els ha inspirat i conviden a l’espectador a viure aquestes il·lusions a travès de la realitat virtual i a endinsar-se durant una estona en pel·lícules, series i jocs com Bola de Drac, Jurassic Park, The Legend of Zelda, Majora’s Mask o Matrix. Tots aquests mons imaginaris han estat recreats des de zero agafant aquests referents únicament com a inspiració.

 

Whiplash

Whiplash és el nou dispositiu que porta a un nivell superior les experiències de realitat virtual i audiovisuals. Es tracta d’una cadira multi usos capaç de moure’s tridimensionalment, realitzant moviments de 360º en dos eixos. És de mida reduïda, ja que està pensada pel mercat domèstic i no requereix cap tipus d’instal·lació. Whiplash permet experimentar sensacions inèdites per la majoria d’éssers humans: caiguda lliure, acceleracions, desacceleracions, rotacions i altres moviments que multipliquen l’experiència de visionat d’un entorn virtual. Tan sols és necessari connectar-la a qualsevol dispositiu mòbil, ordinador o ulleres VR. (Whiplash estarà al Pavelló 4 Nivel 0). 

 

Stor Eiglass. Squarepusher, Marshmallow Laser Fest, Blue Zoo, Rob Pybus

Squarepusher, sempre atent als avenços tecnològics, proposa per il·lustrar el seu tema “Stor Eiglass” una fantasia colorista sci-fi pensada per a plataformes de realitat virtual. La peça sorgeix de la col·laboració entre l’estudi creatiu Marshmallow Laser Fest, els animadors Blue Zoo i l’il·lustrador Rob Pybus.

store

 

Nimbes. Joanie Lemercier

Nimbes és una peça creada originalment per a ser projectada en una cúpula. Es tracta d’un entorn immersiu de 360º, que sorgeix de la col·laboració entre Joanie Lemercier i James Ginzburg. Aquesta experiència vol ser una reflexió sobre el cosmos i l’evolució de l’univers desde la perspectiva i dimensió humana.

 

Way to Go. Vincent Morisset

Way to go és un passeig pel bosc, una experiència interactiva en un panorama inquiet. Una mescla d’animació artesanal, captura de vídeo 360º, música i codi. Un entorn en el qual es pot caminar, córrer, volar i descobrir l’entorn. Way to Go és una creació de Vincent Morisset, Philippe Lambert, Édouard Lanctôt-Benoit i Caroline Robert. Produit per NFB i France TV.

 

Herders, Felix and Paul Studios

Herders, és un viatge de realitat virtual observacional i cinemàtic que ofrereix un testimoni de les vides nòmades dels pastors de iacs a Mongòlia.

realitat

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: