Expliquem com tenir un ordinador barat a casa

Petites pantalles
Compartir

En el ‘Petites pantalles’ d’ahir dimecres vam explicar diversos formats d’ordinador barat i vam reconvertir un set-top box amb Android en un ordinador amb Ubuntu.

Els moderns microprocessadors ARM amb dos o quatre nuclis i que es munten en dispositius com ara smartphones juntament amb fins a 2 GB. de RAM i uns quants gigues d’emmagatzematge, no tenen gaire cosa a envejar als ordinadors de sobretaula “de tota la vida”, i malgrat que els processadors x86 d’aquests darrers puguin oferir més potència en brut per a tasques concretes, per a molts usuaris ja n’hi ha prou amb un ordinador basat en ARM.

I, precisament, en el ‘Petites pantalles’ d’ahir, l’espai sobre tecnologia del programa ‘Té de tot’ de Televisió de Girona amb el que col·laborem, el nostre redactor en cap, en Guillem Alsina, va mostrar com convertir un set-top box amb Android en un ordinador funcional per a tasques de, per exemple, ofimàtica, emprant un Linux Ubuntu.

No només hi vam explicar això al programa, si no també formats senzills i econòmics d’ordinador com ara l’all-in-one o el barebone, amb el qual es pot fer una mica de “bricolatge informàtic”.

Però, millor no us expliquem res més i ho veieu vosaltres mateixos mercès al vídeo que ha penjat Televisió de Girona:

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: