Facebook podria llançar la seva criptomoneda aquest 2019

Compartir

Que les criptomonedes són un terreny encara majoritàriament inexplorat i per explotar, és quelcom evident. I que Facebook hi té interès, és quelcom lògic.

No és cap secret que la companyia de Mark Zuckerberg està interessada a entrar en aquest sector, i segons informa Bloomberg citant fonts internes a la companyia de les quals no n’ha revelat la identitat, ha muntat un grup de treball per crear una criptomoneda i dissenyar l’estratègia per a implementar-la.

De moment, el projecte estaria en una fase inicial, sense una estratègia definida, però podria avançar prou ràpidament com per sortir aquest mateix 2019, potser passat l’estiu.

I ho faria a l’Índia a través de WhatsApp, on el servei de missatgeria instantània hi té uns 200 milions d’usuaris. Primer, per a pagaments personals a través de l’app, per estendre’s posteriorment a la resta d’aplicacions de Facebook com a moneda d’ús comercial.

Això significaria que es podria fer servir aquesta criptomoneda per comprar béns i serveis, convertint Facebook, WhatsApp, i fins i tot Instagram (també propietat de la companyia de Mark Zuckerberg) en un veritable mercat.

Aparellat amb el dòlar

Per tal de mantenir l’estabilitat d’aquesta criptomoneda i oferir una seguretat a les empreses i als usuaris, el seu valor aniria aparellat al del dòlar.

L’interès de Facebook per les criptomonedes i, més concretament, per establir la seva pròpia divisa, no manca de lògica: els nois de Mark Zuckerberg volen obrir nous fronts d’entrada d’ingressos.

Ara per ara, els ingressos a la companyia són deguts a la publicitat. Diversificar les fonts d’ingressos suposa dotar de més fortalesa l’empresa per al cas que en el futur es produeixi una crisi de la publicitat en línia (poc probable, però val més estar preparat).

A més, el rendiment que en traurà Facebook serà probablement molt superior a la inversió que es veurà obligada a fer.

Si la jugada li surt bé, doncs, voldrà dir una potencial entrada d’ingressos molt importants, el que sens dubte portarà a una pujada de les seves accions.

Aquestes han patit una forta davallada d’ençà d’aquest passat agost per les prediccions d’estancament dels ingressos, per l’escàndol de Cambridge Analytica, o pel paper de la xarxa social en el genocidi dels Rohingya a Birmània.

Guillem Alsina
Etiquetes: