Fes-te el teu propi wearable

Compartir

Petits dispositius complets, codi font d’exemple i tota la documentació necessària és el que ofereix una empresa que ens permet construir-nos des de la base la nostra pròpia solució a mida.

Els wearables estan de moda però, a diferència del que passa amb un programa d’ordinador o una app per a dispositius mòbils, o fins i tot d’un ordinador de sobretaula que podem muntar a mida a base de peces prefabricades, és molt difícil que, si no tenim una gran empresa, puguem crear-nos el nostre propi wearable a mida.

Precisament per permetre i facilitar això, la construcció d’un wearable propi, ha arribat MetaWear, una completa gamma de petits wearables que es presenten en diverses formes (rectangular, de moneda) amb un SDK propi que ens permeten crear, des de zero, el nostre propi wearable.

Depenent del model, comptem amb dispositius que tenen Bluetooth de baixa energia (BLE), microprocessador ARM, LEDs i certificacions. D’aquesta manera, es poden emprar tant per al prototipatge de nous dispositius que els incloguin, com adquirir-los en quantitat per a realitzar un desenvolupament a escala.

L’empresa creadora d’aquests dispositius, MbientLab, també ofereix serveis de consultoria i desenvolupament per a construir el wearable a mida segons les nostres indicacions.

El codi font d’exemple per desenvolupar aplicacions per a aquests dispositius basant-s’hi, es pot trobar a Github. També comptem amb una app per al nostre smartphone amb la qual podem controlar el wearable, saber quines dades genera i monitoritzar-ne l’evolució i, fins i tot, un servei al núvol per emmagatzemar aquestes dades.

En definitiva, doncs, un pack molt complet per a totes aquelles persones que vulguin encetar un projecte relacionat amb el món dels dispositius vestibles o posables, ja sigui per a la seva tasca professional o bé com a simple hobby.

Guillem Alsina
Etiquetes: