Festival Cruïlla: el primer cashless amb Paypal

Una instantània de l'edició del festival de l'any passant. Imatge gentilesa de l'organització
Compartir

A celebrar-se entre el 10 i el 12 de juliol, serà el primer esdeveniment lúdic en el qual es podrà pagar a tot arreu mercès a una polsera intel·ligent.

Amb un cartell que inclou grups i músics com Jamie Cullum, Els Catarres, Emeli Sandé, o El Puchero del Hortelano, del 10 al 12 de juliol es celebrarà al Parc del Fòrum de Barcelona el Festival Cruïlla. Però aquí vull parlar d’un aspecte molt diferent al purament musical i artístic d’aquest festival: el tecnològic.

El Festival Cruïlla serà el primer festival del món cashless, el que significa que no es podrà pagar en efectiu. Per a realitzar els pagaments, caldrà recòrrer a una polsera intel·ligent equipada per Paypal, companyia de mitjans de pagament que estarà al costat de l’organització per aportar la part tecnològica d’aquesta revolucionària iniciativa.

De fet, no poques persones i alguns economistes han parlat de la necessitat d’eliminar l’efectiu en les transaccions diàries per impedir el frau i l’evasió. Esdeveniments com aquest constitueixen proves controlades de com podria respondre la societat a un futur sense diners a les nostres butxaques, i on tots els intercanvis s’expressessin en bits.

El Festival Cruïlla compta amb el patrocini d’Estrella Damm, i entre els seus partners tecnològics hi trobem la Mobile World Capital i l’operadora Movistar.

Guillem Alsina
Etiquetes: