FGC incorpora drones per fer la revisió de les instal·lacions

Compartir

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquesta setmana que ha utilitzat per primera vegada drones en les tasques de revisió de les seves instal·lacions. Concretament, ho ha fet en la revisió de les línies de mitjana tensió (25 kV) que uneixen les subestacions elèctriques de les estacions de Les Fonts i Sant Quirze amb les receptores de l’empresa subministradora. El dron utilitzat per FGC ha sobrevolat la zona revisant que el cable estigui en bon estat, mitjançant avançades tècniques d’inspecció, com ara la termografia o les imatges d’alta definició.

L’ús d’aquesta nova tecnologia, que FGC aplica gràcies a l’empresa Infraplan, permet a Ferrocarrils obtenir informació de forma més eficaç, analitzant entorns de difícil accés, escurçant el temps de procés i evitant les situacions de risc de personal. El resultat de la inspecció gràfica, control i captura d’informació permetrà obtenir també dades de treball per a Ferrocarrils en els formats més avançats gràficament en 3D.

La primera experiència ha estat superada amb èxit, i segons han informat, estudien la possibilitat d’ampliar la flota i fins i tot les funcions, que podrien abarcar el manteniment de les vies, la senyalització, etcètera.

Un cop superada amb èxit aquesta primera experiència, que es repetirà anualment, FGC estudia la possibilitat d’aplicar aquesta tecnologia en altres àrees de la seva activitat, com el control i manteniment de vies, catenària, senyalització i fins i tot entorns naturals propers a les estacions de muntanya del Grup FGC.

FONT

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: