Finançament per a què les empreses tecnològiques creixin: no és missió impossible

Operadors de borsa. Imatge de reynermedia a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Si ets una empresa amb un pla de negoci sòlid, i un projecte d’expansió atractiu, el MaB pot ser el mercat idoni per finançar i accelerar el teu creixement, mantenint el control sobre la gestió de la teva empresa.

El MaB és un mercat orientat a empreses de reduïda capitalització que busquen expandir-se, amb una regulació a mida, dissenyada específicament per a elles i uns costos i processos adaptats a les seves característiques. Actualment hi cotitzen 26 empreses i la majoria d’elles pertanyen al sector de l’electrònica, el programari, les telecomunicacions i la biotecnologia.

El Mercat Alternatiu Borsari –MaB- facilita a aquestes empreses un accés senzill i eficient al mercat de valors. És una plataforma dissenyada per a què les petites empreses amb projectes d’expansió puguin beneficiar-se dels avantatges del mercat: finançament, visibilitat, liquiditat, valoració, etc.

A més, els costos i la regulació del MaB estan adaptats a les particulars característiques d’aquestes empreses. Per a moltes companyies que aconsegueixen la mida adequada, el MaB també pot ser una interessant plataforma d’aprenentatge per a la seva posterior cotització en la Borsa.

El MaB ha adaptat tots els procediments existents per tal que aquestes empreses puguin cotitzar al mercat, però sense renunciar a un adequat nivell de transparència. Per a això s’ha introduït la figura nova del “Assessor Registrat”, professionals especialitzats per ajudar a les empreses en tot el procés, des de la incorporació al mercat fins al dia a dia de la seva cotització.

D’altra banda, el MaB amplia l’univers d’empreses als inversors. Això permet una diversificació de les carteres actuals invertint en noves empreses i sectors.

El Mercat Alternatiu Borsari és un sistema multilateral de negociació. Està dirigit i gestionat per Borses i Mercats Espanyols (BME) i supervisat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Per què cotitzar al MaB?

  • Finançament del creixement de l’empresa: Les empreses troben en el MaB capital per al seu creixement, finançament a través de recursos propis.
  • Notorietat, prestigi i imatge de marca: El MaB incrementa la visibilitat de les empreses cotitzades.
  • Una valoració objectiva de l’empresa: La valoració contínua del mercat suposa una valuosa referència per als gestors de l’empresa en la seva presa de decisions.
  • Liquiditat per als accionistes: La liquiditat de les accions incrementa l’atractiu i el valor de les empreses cotitzades.
  • Ajuda a professionalitzar la gestió
  • Altres avantatges corporatius: successions familiars, facilita les fusions i adquisicions.

Com invertir a les empreses del MaB?

El procés d’invertir en valors cotitzats en el MaB és exactament igual al dels valors de la Borsa: mateixos intermediaris i amb els mateixos costos.

Els inversors tenen en compte les empreses sanejades financerament, amb un equilibri entre recursos propis i deute. Així mateix, confien en empresaris i equips de gestió compromesos amb el seu projecte, amb experiència en el seu sector i amb vocació de permanència en l’empresa.

L’equip directiu de la companyia s’ha de comprometre amb la transparència informativa que demana el mercat. La relació amb els inversors és una tasca fonamental que els directius han d’assumir des del moment que es decideix sortir al mercat i així ser capaços d’aprofitar la visibilitat i notorietat que ofereix la cotització en el MaB.

A la web del MaB s’hi ofereixen les cotitzacions de les empreses així com informació rellevant per al seguiment i presa de decisions d’inversió: informació financera i fets rellevants de les empreses, anàlisis i valoracions de professionals i eines de gestió de les carteres d’inversió.

Imatge de portada: dos operadors de borsa. De reynermedia a Flickr sota llicència Creative Commons

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: