FireChat, el xat que funciona sense Internet

Compartir

Actualment tots fem servir alguna aplicació de xat per mantenir-nos en contacte amb els nostres amics, familiars, companys de feina, etc. Tots aquests programes funcionen gràcies a l’Internet que tenim contractat amb el nostre operador, o bé connectats a Internet via WIFI. Però, i si no tenim Internet què fem? Amb aquesta premissa neix FireChat.

Com funciona? Cada usuari forma part d’una cadena de comunicació, servint de node amb els altres terminals utilitzant el WIFI i el bluetooth, així que per funcionar es necessiten forces usuaris en una mateixa zona, i com més hi hagi millor funcionarà. Hi ha una versió per iOs i una altra per Android, però no hi ha convergència entre sistemes operatius. És a dir, un smartphone amb Android no pot fer d’antena a un smartphone amb sistema iOs. De totes maneres, l’equip encarregat de desenvolupar aquest projecte comenten a la web que estan treballant perquè això sí pugui ser possible.

FireChat

L’app té dues funcions separades en dues pestanyes, una és un xat general anomenat Everyone, on podrem xatejar amb persones de qualsevol lloc, i una altra amb el nom Nearby, que serveix per descobrir usuaris que estan relativament aprop. Però perquè la funció Nearby funcioni bé, l’altra persona ha d’estar a uns 25 metres, una distància una mica escassa, tot i que també han anunciat que ja estan treballant perquè aquest límit pugui ser més gran.

Una app molt interessant que malgrat necessiti molts usuaris i encara molta millora per funcionar bé, pot tenir força èxit. Està disponible per iOs i Android però no en català.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: