El Firefox arriba a iOS

Firefox arriba a iOS
Compartir

Després de molts anys d’absència sembla ser que el Firefox per iOs es troba molt a prop del seu llançament oficial ja que Mozilla ha començat a buscar testejadors que vulguin provar l’aplicació abans del seu debut a l’App Store.

Durant molts anys Mozilla no va voler llançar una versió del seu navegador per iOS perquè Apple no permetia que utilitzessin el seu propi motor web. Amb l’arribada de la versió iOS 8 i la introducció de JavaScript Nitro engine sembla ser que han canviat completament d’opinió.

Per sol·licitar l’accés a la beta de Firefox iOS només hem d’omplir el qüestionari que trobarem en aquesta pàgina. Els requisits per ser acceptats són tenir un dispositiu iOS i que aquest tingui una versió d’iOS 8.

Durant molts anys Mozilla no va voler llançar una versió del seu navegador per iOS perquè Apple no permetia que utilitzessin el seu propi motor web.

El Firefox per iOS estarà basat en Webkit i JavaScript Nitro engine. Amb això ha de ser capaç d’oferir una sèrie de característiques pròpies del navegador com ara el suport als comptes de Firefox, eines de sincronització de marcadors i molt més.

Aquest moviment d’expansió del Firefox arriba en un moment en què la quota del navegador ha anat disminuint de manera constant. A l’escriptori, el Firefox té una quota de mercat del 18,27 %, darrere del 19,85 % de l’IE i molt per sota del 52,96 % del Chrome (dades d’StatCounter).

Al mòbil els resultats són encara pitjors degut a que Android i iOS venen amb el Chrome i el Safari ja instal·lats de sèrie. El Firefox amb prou feines arriba al 0,58 % de la quota de mercat, en comparació amb el 30,06 % de Chrome i el 39,49 % del Safari (dades de NetApplications). El Firefox OS, el sistema operatiu mòbil de codi obert, de moment no ha estat capaç d’atreure una quota de mercat significativa.

El camí a seguir és posicionar-se com el navegador més compromès amb la privadesa i un web obert. El temps dirà si les estratègies que han emprès són les correctes.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: