Flickmetrix: l’eina que t’ajuda a triar pel·lícula a Netflix

Flickmetrix ens ajuda a escollir pel·lícula de Netflix
Compartir

Els serveis de vídeo a la carta cauen en un problema comú a Internet: l’excés d’oferta sovint ens dificulta la tria d’un film o d’una sèrie per veure. Recorrent a la saviesa popular, és quan els arbres no ens deixen veure el bosc.

El que necessitem és el concurs del guia avesat als corriols de la jungla que ens pugui dur allà on es tenen les millors vistes, una funció que hauria de complir l’eina de cerca del mateix servei de vídeo.

Però, sovint, el cercador de Netflix és titllat d’insuficient pels seus usuaris, i les recomanacions no acaben d’encertar amb els nostres gustos. És llavors quan podem recórrer a una eina externa.

Un cercador basat en les crítiques

Flickmetrix és un cercador desenvolupat per una companyia tecnològica britànica que es nodreix de les puntuacions que els usuaris de diversos llocs web especialitzats en pel·lícules atorguen als llargmetratges.

Concretament, empra la informació que troba a Rotten Tomatoes, IMDB, Metacritic i Letterboxd, totes elles amb sistemes de puntuació per a les pel·lícules per part dels internautes.

Mitjançant una mitjana d’aquestes puntuacions, aquest motor de cerca respon a les peticions dels usuaris.

Eina de cerca de FlickmetrixPodem buscar tant films que han sortit en disc, com aquells disponibles a Netflix i Amazon Prime.

Si bé per a Netflix podem escollir entre totes les zones geogràfiques a les quals opera aquest servei, per a Amazon Prime només podrem optar entre els Estats Units i la Gran Bretanya, limitant amb això en certa mesura la usabilitat de l’eina fora d’aquestes dues ubicacions. Però si tenim contractat el servei de vídeo de la companyia de Jeff Bezos, sempre podem provar d’incloure una de les dues localitzacions per a tenir una referència.

Cerques acotades per diversos criteris

L’eina de cerca segueix el patró habitual en aquest tipus d’utilitats, podent circumscriure la nostra cerca als films estrenats en un període determinat, a més d’escollir el servei o, fins i tot si es troba disponible a la venda en suport físic.

També podem triar el gènere (comèdia, acció, drama, biopic,…), o múltiples gèneres per poder obtenir un llistat de, per exemple, les comèdies que incloguin acció.

Si ens donem d’alta al servei que ofereix, podrem crear llistes de pel·lícules pendents de veure, i marcar aquelles que ja hem vist.

Al cap i a la fi, aquest lloc web no et salvarà d’haver-te d’empassar algun metratge que no t’acabi de fer el pes (una cosa que sempre acaba passant), però et pot facilitar la tasca d’escollir pel·lícula una d’aquelles tardes o nits que no estàs inspirat per fer-ho.

Guillem Alsina
Etiquetes: