I tu, ja ‘flipeges’? Flipboard s’actualitza a la ‘tercera generació’

Compartir

Amb l’excusa que Flipboard s’ha actualitzat a la ‘tercera generació’, tal com l’anomenen els seus creadors, et presento aquesta revista personal que et permet posar-te al dia de les notícies que més t’interessen i gestionar les teves xarxes socials (Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn, Instagram, Flickr, etc.) des d’un sol lloc i en format revista.

Aquesta ‘tercera generació’ ens ofereix una nova i més àmplia selecció de continguts, una nova interfície més amigable i un nou sistema d’estadístiques, perfecte per als qui creen les seves pròpies revistes.

Però anem pas a pas, què pots fer amb Flipboard?

En primer lloc, t’has de descarregar l’aplicació que està disponible per a iPad, iPhone, Android, Windows Desktop, Kindle Fire i Nook.

Després de crear-t’hi un compte, podràs sincronitzar-hi les teves xarxes socials. Per a cada xarxa social que hi connectis, Flipboard et crearà un canal des del qual, a més de veure’n els continguts en un format amigable, podràs compartir qualsevol notícia a la xarxa sense sortir de l’aplicació. També podràs comentar, marcar com a favorit o marcar per llegir més tard la notícia (ja que connecta amb Pocket, Instapaper, Readability i Llista de Lectura). Igual que en una xarxa social ara, des de Flipboard, pots seguir a d’altres usuaris de Flipboard i el contingut que generen.

L’aplicació et proposa també una guia de continguts amb multitud de canals per fullejar sobre els temes més diversos: tecnologia, esports, cuina, etc. Més de 30.000 temes en aquesta ‘tercera generació’, segons ens asseguren els seus editors. Per afegir-los al teu Flipboard, només has d’obrir la guia de continguts (prement la cinta vermella a la part superior dreta), entrar a la categoria que més t’interessi, obrir el canal escollit i clicar a Subscriure. A partir d’ara tindràs el canal sempre actualitzat i a punt per llegir quan obris l’aplicació.

A banda, Flipboard  t’ofereix un canal anomenat Selecció dels editors, on hi trobaràs un recull dels articles més interessants sobre negocis, tecnologia, esports i cultura i, a través d’un sol canal i amb un sol cop d’ull, podràs estar al dia de l’actualitat.

Vols afegir un canal i Flipboard no te l’ofereix a la Guia de continguts? Cap problema. Pots utilitzar Flipboard com a lector de feeds RSS. La barra de cerca et permet afegir les fonts que vulguis. Només sabent-ne la URL o el nom de la pàgina, Flipboard et crearà un canal propi. Si la pàgina no ofereix canal RSS, pots crear el canal igualment amb el contingut que genera el web a les seves xarxes socials. Així que ja ho saps, què esperes a afegir el teu canal ycom.cat?

Vols crear la teva pròpia revista? Una revista és una secció que creem dins de Flipboard per seguir un tema que ens interessa. Aquestes seccions, com hem vist, s’afegeixen, s’editen i actualitzen fàcilment. Les revistes poden ser públiques o privades. Si les fem públiques, qualsevol usuari les podrà seguir.

I, al contrari del que estàs pensant, és molt fàcil crear-ne i mantenir-les al dia. Només cal prémer el botó + que apareix a l’article que estàs consultant per afegir-lo a la teva revista. Si no en tens cap de creada, et preguntarà si en vols crear una. Afegeix-hi un nom, una descripció i una categoria i tindràs la teva revista preparada per publicar-hi el contingut que vulguis.

Des d’Internet també també pots crear, administrar, organitzar i compartir les teves revistes amb Flipboard Editor. Per afegir-hi contingut cal que t’instal·lis un marcador al navegador i ja podràs flipejar articles, fotos, vídeos i música mentre navegues.

Tan fàcil que ja n’he creat una amb alguns dels articles del nostre bloc per a que la pugueu fullejar: Flipboard Magazine de ycom.cat. 

 

Imatge que il·lustra aquest article de l’usuari warrenski; a Flickr sota llicència Creative Commons.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: