Fujitsu presenta el primer smartphone amb lector d’iris

Compartir

Fujitsu acaba de presentar en societat al World Mobile Congress que s’està celebrant a Barcelona el primer smartphone que utilitza la lectura de l’iris com a validació de seguretat per desbloquejar el telèfon. En el futur pròxim aquesta mesura biomètrica serà massivament utilitzada, ja que no hi ha dues persones al món amb la mateixa imatge de l’iris.

La tecnològica japonesa segueix en la línia de crear productes a partir de dades biomètriques dels usuaris dels mateixos. En un primer moment el mòbil serà comercialitzat només al Japó i després a la resta del món, començant per els Estats Units i Europa.

En utilitzar com a element de mesura l’iris de l’ull, permet que aquest smartphone pugui ser només utilitzat per les persones de les quals el sistema ha emmagatzemat aquesta mesura biomètrica. L’iris de l’ull és personal per a cada individu no havent-hi dues persones al món amb la mateixa imatge de l’iris.

De fet des de Fujitsu es considera que en el futur pròxim es generalitzarà l’ús de la imatge de l’iris com a mètode biomètric més precís per poder accedir a diferents dispositius electrònics de consum a un altre tipus d’accessos a llocs o sistemes on hagi de prioritzar la seguretat .

Cal tenir en compte que en aquests moments, a més d’emmagatzemar fotografies i tot tipus de dades personals, molts smartphones tenen una dimensió corporativa i molts alts directius utilitzen els seus telèfons mòbils com autèntiques bases de dades d’informació de vegades important i crítica.

Recordem que Apple té el mèrit d’haver incorporat el primer lector d’empremta digital en un telèfon intel·ligent, concretament en el seu popular model iPhone. Ara Fujitsu porta la seguretat a una altra dimensió incorporant un lector d’iris.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)