FutureBuds: els auriculars que saben quan te’ls has tret

FutureBuds: els auriculars que saben quan te'ls has tret
Compartir

S’estan posant de moda els auriculars sense fils d’estil AirPods d’Apple, amb funcionalitats més o menys intel·ligents, però no tot el que es postula com a avantguardista de la tecnologia per a gaudir del so realment està a l’altura.

A falta de poder-los provar per tastar-ne la qualitat sonora, al Mobile World Congress m’he trobat amb uns auriculars que podrien complir per avantguardistes: els FutureBuds de HiFuture, els quals aquesta empresa defineix com a smart earphones, és a dir, auriculars intel·ligents.

I en què consisteix en aquest cas la seva “intel·ligència”? Doncs en una experiència d’usuari millorada mitjançant la introducció de sensors i de funcionalitats afegides.

Els auriculars que “saben” quan estan dins l’orella

És quelcom habitual: estem escoltant música i algú se’ns acosta per parlar-nos, el que ens porta a haver-nos de treure els auriculars de les orelles i aturar la música (o en ordre invers), sobretot si no ens volem perdre aquesta cançó tan bona que estàvem escoltant.

L’ideal seria un sistema intel·ligent que posés en pausa la música de manera automàtica quan ens traiem l’auricular de l’orella, i la tornés a reproduir un cop ens el tornem a posar. Dit i fet: amb capacitat de detecció in-ear (dins de l’orella), els FutureBuds fan precisament això, aturar o reprendre la reproducció de la música (o el que estiguem escoltant) segons ens els posem o traiem de l’orella.

I ho fan amb tan sols treure o posar un dels auriculars. Té la seva lògica: si la persona que ens parla se’ns acosta per la nostra dreta, tendim a treure’ns l’auricular de la dreta per escoltar-la, mentre que si ho fa per l’esquerra, ens traiem el d’aquest costat.

I tan bon punt ens tornem a posar l’auricular tret, en notar que tenim els dos posats una altra vegada, els FutureBuds donen al dispositiu de reproducció l’ordre de continuar allà on ho havíem deixat.

So veritablement estèreo

Els FutureBuds empren la versió 5.0 de l’estàndard de connectivitat sense fils Bluetooth, essent estèreo. Cadascun dels dos auriculars es connecten directament al telèfon o dispositiu que és la font del so, i no pas un a la font, i l’altre a l’auricular que es connecta a la font, fent d’aquesta manera un pont, que és la manera més habitual de connexió dels auriculars sense fils.

La qualitat del so és HD (alta definició, per les seves sigles en anglès), el que ens permet gaudir de la màxima qualitat de so en estèreo.

Primer pla dels FutureBuds

Incorporen micròfon, fet que ens permet emprar-los per respondre trucades. I per tal de garantir la màxima qualitat de la veu en aquestes, inclouen tecnologia de cancel·lació del so ambient.

Aquesta consisteix a eliminar, tant com sigui possible, tot allò que no sigui la veu de qui ens parla, els sorolls de fons que podrien distorsionar la veu i, per tant, la nostra comprensió del missatge.

Càrrega per aguantar tot un dia

Seguint les tendències imperants avui dia, la capsa en la qual portem els FutureBuds és també el seu carregador. D’una sola càrrega, tenim 7 hores d’autonomia en reproducció continuada, i a la capsa tenim la capacitat per dur a terme 3 càrregues, el que ens dóna unes 21 hores de reproducció, a les quals s’hi han d’afegir les interrupcions per carregar-los.

Quan poden durar aquestes interrupcions? Segons m’indiquen responsables de HiFuture, una càrrega completa pot durar entre 2 i 3 hores, malgrat que si tenim certa pressa, podem comptar amb la funcionalitat de càrrega ràpida per USB-C, que és el tipus de connector de la caixa de transport i càrrega (els primers auriculars que conec que empren aquest tipus de connexió), i que ens permeten gaudir d’una hora i mitja de reproducció amb tan sols 15 minuts de càrrega.

Cridant l’assistent intel·ligent

Cada cop més emprats, els assistents intel·ligents (com el Siri d’Apple o l’Alexa d’Amazon) també poden ser emprats a través d’aquests auriculars.

Per a això, només ens cal fer un doble toc a l’auricular esquerre, ja que aquests tenen una àrea tàctil, per invocar l’assistent, i després parlar amb normalitat donant-li ordres gràcies al mateix micròfon que ens permet també atendre trucades de veu.

Etiquetes: