Gairebé la meitat dels televisors venuts són ja d’Ultra Alta Definició (UHD)

Compartir

El mercat mundial de vendes de televisors va créixer un 2,9% el 2018, arribant als 221 milions d’unitats, degut, en gran part, a la crida pel Mundial de Rússia. Xina va liderar el 2018 el mercat mundial amb 30.100.000 televisors venuts, seguida d’Amèrica del Nord amb 24,7 milions.

IHS Markit en el seu últim estudi de mercat destaca que en el quart trimestre del 2018, i per primera vegada, més de la meitat de totes les vendes de televisors han estat Ultra Alta Definició (UHD).

El director d’investigació de IHS Markit, Paul Gray, destaca que “la grandària mitjana de les noves pantalles de televisió segueix creixent almenys una polzada per any. Europa Occidental i Amèrica Llatina, en particular, superen aquest punt de referència en 2018”.

“Amb la caiguda dels preus dels panells LCD, els consumidors clarament es preocupen més per l’augment de la mida que per gastar menys diners. Fins i tot al Japó, on els consumidors s’han resistit a comprar televisors grans, la grandària mitjana de la pantalla va augmentant any rere any”, explica Gray.

Les vendes de televisors UHD TV van arribar als 99 milions d’unitats, impulsats per pantalles de major grandària. Gairebé dos terços (63%) dels televisors d’Europa Occidental es van vendre amb resolució UHD en el quart trimestre de 2018, la proporció més gran de qualsevol regió del món.

Amb tot, cal destacar que més de les tres quartes parts dels televisors venuts en el quart trimestre de 2018 van ser televisors intel·ligents. A Amèrica del Nord, aquesta proporció s’eleva al 85 per cent, 10 punts percentuals més que l’any anterior.

Etiquetes: