Galaxy S6 Edge: val la pena?

Compartir

És un espai petit i poc visible en certs angles, però… representa realment una innovació disruptiva i, el que és més, necessària?

He de dir que, personalment, encarava la presumible presentació del Galaxy S6 Edge amb un cert escepticisme sobre la utilitat de disposar d’una part de la pantalla al lateral del terminal per a notificacions i allò que els desenvolupadors tinguin en ment.

Però malgrat tot, i com que no m’agrada jutjar res merament pel seu embolcall, he aprofitat l’ocasió proporcionada pel Mobile World Congress per provar breument el nou terminal intentant fer-me una idea de si la utilitat de la vora doblada de la pantalla anirà més enllà d’una curiositat amb pocs mesos de vida útil, o es quedarà en una simple anècdota.

I ja us avanço el veredicte: no, no veig que sigui una diferència que justifiqui un sobrepreu, ni tan sols la seva mera existència. Encara que us demano que, si no ho compartiu, almenys em doneu el benefici del dubte fins al final de l’article.

En primer lloc l’àrea doblegada és molt petita. Costa veure-la bé des de determinats angles, i el fet que Samsung pretengui que la vegem dins d’una bossa, dependrà sempre de l’angle en el qual es trobi el telèfon. No em convenç, és una funcionalitat molt bàsica i escassa i, a vegades, requerirà arribar al dispositiu amb la mà. Pel mateix preu, l’encarem cap a nosaltres i veiem clarament qui truca.

L'àrea doblegada costa de veure

L’àrea doblegada costa de veure

Ara mateix, les funcionalitats que poden assumir les dues parts corbes dels costats són limitades: podem configurar-hi fins a cinc contactes preferits, cadascun d’ells amb un color assignat, als quals podem trucar de manera molt ràpida lliscant el dit per la part corba.

Res a objectar, però és possible configurar aquesta funcionalitat en la mateixa pantalla de bloqueig (lockscreen) mitjançant aplicacions que es poden descarregar tant de la Play Store en Android, com de l’App Store en iOS, i la manipulació del terminal és idèntica, per la qual cosa no ens estalviem res ni fem la gestió més eficient.

De la mateixa manera, quan ens truca algun d’aquests contactes, aquesta part corba s’il·lumina amb el color assignat. A la demo de Samsung m’ho van ensenyar amb el terminal sobre la taula però girat cap per avall, i fins i tot tapat amb un drap per a què es veiés millor.

Si, tal i com ho heu llegit, tapat amb un drap per a què el color de la llum de la pantalla es pogués apreciar millor, ja que realment pot ser difícil de discernir quin color està mostrant segons com hi incideix la llum ambiental.

No amb un drap però si amb la mà quan vam prendre aquestes fotos

No amb un drap però si amb la mà quan vam prendre aquestes fotos

Novament, puc simplement capgirar el telèfon per a què la pantalla quedi cap amunt (sincerament, algú de vosaltres posa el telèfon “cap per avall” quan el té sobre la taula?). No és, al meu parer, una funcionalitat disruptiva que marqui la diferència.

Les pantalles corbes no deixen de ser interessants, però per a mi només són un pas intermedi per a quan les pantalles siguin completament doblables, és a dir, que el nostre tablet pugui ser doblegat per la meitat (o un terç) de la seva mida original per a ser convertit en un smartphone (i el que es mostra en pantalla s’adapti dinàmicament a la nova mida), i després tornat a doblegar per la meitat per cabre a la butxaca de la jaqueta, camisa o pantalons.

La mateixa Samsung té un divertit vídeo sobre aquest tema que ja va ensenyar fa alguns anys en el CES de Las Vegas:

Fins a aquell moment, jo m’oblidaria de les pantalles doblables en els smartphones, amb l’excepció que siguin flexibles per la seva part central permetent al telèfon ser obert i tancat com un llibre, o bé doblable com he explicat abans.
Guillem Alsina
Etiquetes: