Gamebook Apps – la unió dels llibres i els vídeojocs

Gamebook App
Compartir

Els Gamebooks són el punt de trobada entre la lectura i els jocs. Llegir està molt ben vist en la nostra societat, però als més joves a vegades els pot semblar poc interessant a priori. Encara que les aventures que viuen són molt entretingudes i interessants, molts cops els nens prefereixen anar-se’n cap a la consola, no cap al llibre.

En canvi, els vídeojocs no són necessitariament dolents, se n’han fet molts estudis que han demostrat que ajuden al desenvolupament fisic i psíquic dels joves. La idea de tenir l’usuari en el centre de la història sempre serà el punt fort dels vídeojocs.

Als anys 80 s’havia fet el primer pas: els llibres d’escollir l’aventura; en uns moments clau del relat, el lector tenia que prendre diverses decisions i això el portava a un altre lloc del llibre. Era la primera vegada que el lector podia decidir com seguir la història i ser-ne un participant actiu.

Amb el temps, els llibres han arribat a ser digitals, ebooks, i els vídeojocs han evolucionat. I amb els terminals mòbils és més simple que mai portar sempre els dos a sobre en un únic lloc.

Les aplicacions Gamebook combinen moments de lectura amb jocs, com els combats o reptes, però també l’usuari pot prendre decisions via text o via mapes interactius. Una altra manera d’integrar els dos mons és dins del món del comic, ja que és molt interactiu i facilita la introducció de minijocs.

Aquestes aplicacions faciliten el millor dels dos mons i s’ha demonstrat que molts nens arriben a convertir-se en lectors encara que abans hi eren reacis. Els Gamebooks ens montren una altra vegada que amb la introducció dels mòbils a la nostra vida podem convertir l’educació en una acitivitat molt entretinguda.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: