La Generalitat convida la ciutadania a participar en el debat sobre el desenvolupament de l’economia col·laborativa

Compartir

El Govern ha posat en marxa un procés a la web de la transparència per conèixer l’opinió dels ciutadans sobre aquesta nova modalitat d’economia

 

El Govern de la Generalitat vol saber què pensen els ciutadans sobre el fenomen de l’economia col.laborativa, una pràctica cada dia més estesos entre diversos sectors de l’economia. Per aquest motiu ha obert un procés participatiu al web de la transparència Participa Gencat, on se’ls convida a reflexionar i opinar sobre aquesta nova modalitat d’economia, basada en un conjunt de pràctiques en què el ciutadà es converteix en un dels protagonistes en esdevenir “agent productor”, ja que posa a disposició d’altres ciutadans  serveis, temps o recursos ociosos o infrautilitzats a canvi d’altres serveis o d’una contraprestació econòmica, normalment a través de plataformes tecnològiques o comunitats d’usuaris.

Aquest procés participatiu s’emmarca en la voluntat del Govern de revisar i actualitzar la legislació vigent que afecta diferents sectors d’activitat on els ciutadans poden esdevenir a agents productors i desenvolupar l’economia col.laborativa .

 

L’objectiu és integrar aquesta pràctica en el marc jurídic i, al mateix temps, garantir la competència lleial entre les diferents modalitats de prestació de serveis, mantenint els drets de les persones i creant les condicions adequades per a la innovació. La finalitat és convertir la societat i l’economia catalanes en un ecosistema adaptat als nous entorns digitals i aprofitar les oportunitats que ofereixen.

 

FONT

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)