La Generalitat reforça les mesures de protecció davant els ciberatacs amb un conveni de col·laboració amb Oracle

Compartir

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i la multinacional nord-americana Oracle, referent mundial en solucions empresarials, de Big Data i serveis al núvol, van signar ahir un acord de col·laboració a San Francisco

 

El conveni estableix la compartició d’informació sobre alertes de ciberseguretat i de mecanismes d’actuació per detectar vulnerabilitats  i prevenir ciberatacs, entre altres activitats i iniciatives de suport orientades a garantir la seguretat dels sistemes d’informació de la Generalitat de Catalunya

 

El Govern català compta des d’avui amb un nou col·laborador de prestigi internacional, la multinacional nord-americana Oracle, per garantir una societat digital catalana segura per a tothom (administracions, ciutadania i empreses). Així es desprèn del conveni signat ahir entre el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), organisme encarregat pel Govern català de la protecció, prevenció i governança de la ciberseguretat de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i aquesta multinacional tecnològica nord-americana, líder en gestió de base de dades i proveïdora referent de solucions empresarials, de Big Data i serveis al núvol.

 

La signatura del conveni es va dur a terme a San Francisco, en el marc de la RSA Conference 2017, i per part de la Generalitat el va signar el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i president del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), Jordi Puigneró.

 

Durant la signatura de l’acord, Jordi Puigneró va afirmar que “el conveni de col·laboració amb Oracle és una mostra més de l’aposta decidida d’aquest Govern per fomentar la ciberseguretat dels seus serveis i sistemes”. “Aquest conveni de col·laboració ens situa en una bona posició per seguir millorant la protecció dels actius del Govern”, va afegir el secretari Puigneró.

 

El conveni signat ahir fixa les bases d’una col·laboració entre ambdues entitats que reforça les capacitats del CESICAT com a CSIRT (equip de resposta a incidents) governamental per a la detecció i resposta davant els incidents de ciberseguretat que es produeixin a Catalunya. El conveni permetrà alhora contribuir en la consecució dels objectius fundacionals d’aquest organisme, que passen per l’establiment i seguiment dels programes i plans d’actuació necessaris per garantir una societat digital segura per a Catalunya.

 

Així, el conveni, estableix  la compartició d’informació sobre vulnerabilitats  i altres àmbits de col·laboració per prevenir i donar resposta a ciberatacs, a més de sessions i workshops periòdics per revisar i fer seguiment de projectes en curs, compartir informació sobre tendències i novetats en l’àmbit de les solucions de seguretat TIC i analitzar o demostrar les capacitats tècniques de les solucions emprades.

 

Amb aquest acord, ambdues parts es comprometen a col·laborar activament en l’establiment i consecució de les línies establertes al conveni, tots ells en consonància amb les línies de treball sobre seguretat tecnològica tant per part de la multinacional Oracle com del CESICAT

 

FONT

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)