Girona acull la segona edició de la seva ‘hackathon’

Compartir

L’app desenvolupada anirà més enllà dels dos dies que dura l’esdeveniment per convertir-se en un projecte de futur.

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) tornarà a acollir, tal i com ja ho va fer l’any passat, la segona edició de la Hackathon Girona.

Serà demà divendres dia 27 i dissabte 28, i la mecànica i l’objectiu són els mateixos de l’any passat: crear, en un termini d’un sol dia, un producte funcional (programari, una app o servei, s’entén), comunicar-ne la seva existència als possibles usuaris i promocionar-lo.

En definitiva, construïr entre tots els assistents un projecte empresarial viable que, després de la hackathon, pugui seguir essent viable.

Aquest enfocament dista del d’altres activitats d’aquest tipus que es celebren al nostre país, en les quals es busca més la competició entre equips separats de programadors que no pas la col·laboració per a crear, conjuntament, un únic producte.

Però si bé la hackathon serà un acte puntual que es celebrarà aquest cap de setmana, el seu resultat perdurarà, ja que la intenció de l’organització és oferir a tots els participants que hagin demostrat el seu compromís amb el projecte ideat durant aquests dos dies, seguir participant en el projecte a posteriori.

Guillem Alsina
Etiquetes: