Girona celebra la seva nit de la tecnologia amb els Premis E-TECH

Compartir

I amb la d’enguany ja fa la dotzena nit que l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) ve reconeixent amb els Premis E-TECH les empreses, persones i iniciatives que més han contribuït a les comarques gironines a la difusió i les bones pràctiques en el sector TIC.

En aquesta edició, la cerimònia de lliurament ha tingut una novetat, i és que s’ha recuperat la celebració d’algun tipus d’esdeveniment abans, com ara una sèrie de conferències, taules rodones o xerrades, dirigides sobretot als mateixos membres de l’associació, els clients d’aquests, i el teixit tecnològic i empresarial de les comarques gironines en general.

El que s’ha fet enguany ha consistit en una sèrie de “píndoles” informatives sobre diverses tecnologies o pràctiques de vanguarda en el sector TIC, que han impartit les empreses associades.

Els guanyadors en les diferents categories van ser:

Premi a la trajectòria de l’empresa TIC: ex aequo entre DSET i Audifilm
Aquest guardó busca reconèixer la trajectòria empresarial d’una empresa gironina del sector de les TIC de més de cinc anys de vida, valorant-se aspectes diversos que la mostrin com una empresa consolidada al sector: resultats, facturació, personal contractat, presència als mercats, internacionalització, projecció, etc.

Premi a l’empresa tecnològica emergent: Starman aviation
Reconeix la trajectòria empresarial de les empreses tecnològiques emergents gironines de fins a cinc anys de vida. Starman Aviation és l’empresa creadora d’AVIAZE, amb el que pots compartir el teu vol en temps real amb els teus amics, enrolar-te en missions reals, establir records, superar reptes i esdevenir una llegenda del cel. També és l’enregistrador de dades de vol més barat que hi ha. L’aplicació de telèfon intel·ligent fa un seguiment en temps real de tots els paràmetres de vol i desencadena SOS en cas d’accident.

Premi a la recerca i la innovació tecnològica: SERAS, de MJN
El guardó reconeix l’empresa, entitat o institució gironina que hagi encapçalat un dels principals avenços tecnològics de l’any. El SERAS consisteix en un dispositiu mèdic capaç de monitorar i avaluar en temps real el risc de patir un atac epilèptic. És portable, discret i no invasiu per registrar l’activitat cerebral i generar una alarma abans que l’atac es produeixi.

Premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina: Patronat de Turisme Costa Brava Girona, per Tastemotion
El premi vol reconèixer aquella acció de màrqueting digital portada a terme per una organització gironina. Tastemotion és una iniciativa principalment adreçada als turistes de fora de Girona i de Catalunya que mitjançant projeccions mapping sobre la taula, fotografies i vídeos reproduïts a les pantalles envoltants i un relat sonor, presenta la destinació amb un acompanyament d’efectes aromàtics, fil musical i girs inesperats del guió per afavorir la interacció entre els participants en els moments adequats. L’enogastronomia és el fil conductor que la protagonista del relat utilitza per presentar la natura i cultura de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Premi a l’aplicació de tecnologia a l’empresa: Aplicació multiplataforma Fòrum Carlemany, per Artic i Sixtemia
Reconeix l’empresa que hagi apostat per aplicar la tecnologia en la seva estratègia, i al proveïdor gironí que li ha proporcionat aquesta solució. La solució del Fòrum Carlemany permet agilitzar i simplificar tota la comunicació interna/externa de l’activitat de totes les empreses associades i dels seus grups de Benchmark. L’eina és totalment adaptativa, configurable, ampliable amb noves funcionalitats i personalitzable per a qualsevol classe d’empresa i/o organització.

Premi a la millor gestió en llengua i comunicació en les TIC: Aplicació multiplataforma Fòrum Carlemany, per Artic i Sixtemia
Aquest guardó reconeix el projecte més destacat pel que fa a la gestió del multilingüisme, al tractament de la llengua i la comunicació i a la projecció del català en el sector.

Premi especial del públic al millor projecte, producte o servei digital gironí: Associació Catalana per la Promoció Tecnològica
Aquesta categoria premia aquell projecte, producte o servei gironí amb base tecnològica que destaqui per aspectes diversos com el seu impacte al mercat, el seu potencial, o la qualitat de la solució que ofereix als seus usuaris. L’Associació Catalana per la Promoció Tecnològica va néixer a Montilivi fa prop de quatre anys amb l’objectiu d’apropar la tecnologia a la societat com a eina transformadora.

Premi del públic a la millor iniciativa en l’administració local: Portal web Visit Vall d’Arbúcies
Aquest portal és un web turístic desenvolupat per l’empesa Alterego Web, pensat des de l’òptica dels visitants en què es pot trobar de forma clara, neta, concisa, en diversos idiomes i des de diversos dispositius tota la informació necessària.

Premi del públic a la millor acció gironina a la xarxa: Absolutely Khaoula
És una creadora de continguts amb més de 45.000 seguidors al seu perfil d’Instagram, des del qual vol contribuir a potenciar i enfortir la marca Girona.

Premi al Referent E-TECH 2018: Alfons Cornella
Aquest és l’únic guardó que entrega directament la Junta de l’AENTEG sense passar per jurat ni votació popular, amb el qual l’entitat vol reconèixer aquella organització o particular que destaqui pel seu impacte en la societat digital.

Foto de familia dels guanyadors en les diferents categories

Foto de família dels guanyadors en les diferents categories

La cerimònia de lliurament va comptar amb la presència de més de 140 assistents, entre els quals s’hi van comptar el Secretari General de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Sr. Xavier Gatius, la Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Sra. Ester Franquesa, la Directora dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya, Sra. Carme Renedo, el Diputat de Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, Sr. Albert Gómez, el Rector Magnífic de la Universitat de Girona, Sr. Quim Salvi, el President de la Cambra de Comerç de Girona, Sr. Domènec Espadalé, el President de la FOEG, Sr. Ernest Plana, la Directora de Banca d’Empreses Girona de BBVA, Sra. Natàlia Sanahuja, el Director d’Iwork de Grup Simon, Sr. Rachid Carroum, i el President de l’AENTEG, Sr. David Martí.

Els patrocinis van córrer a càrrec del BBVA i Grup Simon Assessors, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Girona.

Com a curiositat, esmentar que el premi consisteix en una placa d’ordinador (una targeta de vídeo, xarxa o d’una altra mena) muntada sobre una base de metacrilat. Un guardó, doncs, ben originalment tecnològic.

Guillem Alsina
Etiquetes: