Google anuncia Android One, el projecte per a smartphones low-cost

Compartir

Una de les primeres presentacions de la conferència Google I/O 2014 ha estat Android ONE. No és un smartphone en sí, si no un producte dissenyat per desenvolupar hardware en mercats emergents, i té com a objectiu que les companyies fabricants de smartphones tinguin una plataforma de referència per fabricar maquinari.

Els dispositius que puguin sortir d’aquesta iniciativa seran considerats d’alta qualitat però baix cost, d’aquí el nom (high-quality, low-cost). Android One utilitzarà Android, però a través de Google Play les companyies de telefonia inclouran les seves pròpies aplicacions. Això permetrà que les actualitzacions d’aquestes apps siguin tan transparents com una actualització del sistema.

Durant la presentació han posat com a exemple Micromax, un telèfon amb doble SIM, amb pantalla de 4.5 polzades i ràdio FM, que costarà una mica menys de 100 euros.

Tot això serà possible perquè els fabricants podran comprar alguns components a un preu molt baix. Amb aquest projecte intenten penetrar en els mercats emergents, on els smartphones tenen poca popularitat per culpa dels distribuïdors i sobretot el cost dels dispositius i l’Internet. De moment, Android ONE començarà a l’Índia, però ja està preparat per la resta del món, en territoris com Àfrica o algunes zones d’Àsia.

Abans d’anunciar això han dit que Android ha arribat a 1.000 milions d’usuaris, i a l’acabar la presentació d’Android ONE s’han proposat multiplicar-ho per dos, és a dir, arribar a 2.000 milions d’usuaris, en només dos anys.

Anirem ampliant informació.

 

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: