Google busca la independència dels rellotges amb Android Wear

Compartir

Les apps d’aquests es podran executar de manera nativa, sense haver d’estar necessàriament connectats a un telèfon.

Fa unes setmanes ens fèiem ressò de la possibilitat que Apple llanci al mercat en un futur proper, un Apple Watch amb connexió pròpia a Internet, sense dependre de l’iPhone al qual va connectat i, segurament, gràcies a una eSIM. Com ho podem intuir? Doncs perquè la companyia de Cupertino va anunciar l’exigència als desenvolupadors que a partir de l’1 de juny totes les noves apps per al seu rellotge que entrin a la botiga d’aplicacions, siguin natives del Watch OS, el que implica que puguin funcionar de manera autònoma. La resta, és jugar amb l’especulació de què una app sense connexió a la xarxa no té, avui en dia, gaire sentit.

En el cas de Google i els rellotges Android Wear, ja hi ha fabricants (com és el cas d’LG) que tenen al mercat rellotges amb connexió incorporada a la xarxa que ens permeten, fins i tot, sortir de casa sense el telèfon a la butxaca.

Google vol aprofitar això i potenciar aquesta independència del rellotge, i és per això que ha anunciat la possibilitat de crear aplicacions totalment natives i que funcionin de manera independent del rellotge en Android Wear 2.0.

No és l’única novetat que ens portarà aquesta nova versió; també podrem disposar de notificacions de les aplicacions des de les “cares” del rellotge, en forma de petites icones que ens indicaran la quantitat de missatges de correu electrònic pendents, els missatges entrants, etc, i que ens permetran copsar aquesta informació d’un sol cop d’ull, en lloc d’haver-nos de desplaçar entre diferents pestanyes com ara.

També disposarem de noves maneres de respondre als missatges entrants: en primer lloc, les respostes intel·ligents, una funcionalitat connectada amb Google Assistant que ens suggereix diferents possibilitats de resposta per a un missatge entrant.

En segon lloc, podrem escriure a mà alçada (bé, degut a la mida de la pantalla, més aviat “a dit alçat”) i el sistema ens reconeixerà l’escriptura, i en tercer, un teclat virtual, que ens facilitarà respondre via text des del mateix rellotge.

Els rellotges buscaran ser independents no només en el sentit de poder prescindir del telèfon, sinó també fent innecessària a l’usuari alguna de les interaccions que ha de fer ara. Per exemple, a l’hora de començar a fer exercici, el rellotge podrà “copsar” quan ens posem a córrer gràcies als seus sensors, i activar un mode fitness per controlar la nostra activitat.

Del nou Android Wear 2.0 en podem llegir més coses i, fins i tot, descarregar-nos-en la versió preview (limitada als dispositius Huawei Watch i l’LG Urbane Watch 2a edició) en el lloc web que Google ha creat per a ell.

Guillem Alsina
Etiquetes: