Google ‘cerca’ detectar el càncer a través de nanopartícules

Compartir

Ahir, en una conferència organitzada pel Wall Street Journal, Andrew Conrad, cap de la divisió de Ciències de la vida del Laboratori d’investigació de Google, Google[x], va revelar que estan treballant en el disseny d’unes nanopartícules que recorrerien el nostre torrent sanguini i, detectant possibles canvis en la bioquímica de les nostres cèl·lules, podrien actuar com a eina de detecció precoç de malalties com el càncer i els atacs de cor.

La idea es basa en que el pacient ingereixi les nanopartícules a través d’una píndola. Aquestes nanopartícules, d’òxid de ferro i de mida més petita que un glòbul vermell, detectaran la membrana de les cèl·lules afectades per malalties com el càncer i s’adheriran a les cèl·lules malignes enviant la informació a un equip magnètic extern i portable per a la seva monitorització i seguiment.

A més, Conrad va assegurar que aquest equip “wearable no serà un dispositiu de consum, sinó un dispositiu d’ús mèdic i que, per tant, la informació serà confidencial i d’ús únic i exclusiu per al pacient i els especialistes; evitant així entrar en la polèmica de què en farà Google de les dades del pacient.

Google[x] ha contractat més de 100 experts de disciplines com l’astrofísica, la immunologia, la biologia, l’oncologia, la cardiologia i la química per dur a bon port aquest projecte que encara es troba en una fase molt inicial. De fet, encara pot trigar entre 5 i 7 anys a fer-se realitat ja que és necessari determinar quantes nanopartícules es necessiten per a identificar els marcadors de la malaltia i dissenyar els recobriments per tal que les nanopartícules es puguin adherir a les cèl·lules danyades.

Aquesta és la darrera investigació anunciada per Google que desenvolupa altres projectes dins del camp de la medicina com unes lents de contacte que mesuren la glucosa en pacients amb diabetis (ja han arribat amb un acord amb els laboratoris Novartis per desenvolupar-les) i la compra d’una start-up que treballa en una cullera que contraresti els tremolors causats per la malaltia del Parkinson.

Imatge que il·lustra aquest article de l’usuari juanpol; a Flickr sota llicència Creative Commons.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: