Google Chrome identificarà enllaços fraudulents que busquen l’engany amb la semblança amb els URL originals

Google Chrome
Compartir

Google està provant a Chrome ‘Canary’ una nova funció que permetrà comprovar la veracitat d’un URL d’una pàgina web que s’escriu de forma semblant a la d’una altra web segura, per evitar allò que es coneix com un atac de tipus homogràfic.

Aquesta nova funció, anomenada ‘Suggeriments de navegació per URLs semblants‘, ajudarà a distingir entre llocs web falsos i originals i a detenir tots els desenvolupadors web que utilitzen dominis amb errors ortogràfics en els portals populars per obtenir visites massives.

En introduir un URL, per exemple, facebool.com en lloc de facebook.com, la funció mostrarà un panell desplegable sota de la barra d’adreces del navegador, on es preguntarà a l’usuari si realment va voler escriure i accedir a aquest URL, que Chrome considera perillosa a causa de la seva semblança amb un lloc més legítim.

Google Chrome és el navegador web més utilitzat en el món. Amb milions de persones utilitzant-lo diàriament, la companyia ha de millorar les eines de seguretat per evitar males pràctiques i enganys.

Recentment, la companyia ha començat el desplegament de Chrome 72, la versió més recent del navegador amb millores en acompliment de funcions i canvis en seguretat.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: