Google Classroom: eina per escoles, professors i alumnes

Compartir

De manera més o menys ordenada o continuada, tots els centres educatius, ja siguin escoles, centres cívics, universitats o instituts estan incorporant eines i serveis 2.0 per millorar els serveis i la formació en general. Podem posar d’exemple des dels projectors, l’ús de les tauletes, pissarres electròniques, softwares, intranets i un llarg etcètera.

I és que la tecnologia encara té molt per explorar en el món acadèmic, tot i que les grans companyies ja ho han intentat més d’una vegada, com PowerSchol o la app per a educadors iTunes O, propietat d’Apple.

I ara, és Google qui vol ficar-se de ple en aquest terreny de l’educació amb “Classroom”, un programari basat en les seves eines com Google Docs, Drive i el seu correu Gmail que ajuda als professors a comunicar-se amb els seus alumnes, assignar tasques o fer preguntes. Un projecte que vol aprofitar tot l’ecosistema de Google i anar desplegant tot el potencial progressivament, fins a convertir-se en una eina potent i útil per tota la comunitat educativa.

El programari està de moment en fase beta i sembla que és i serà gratuït, encara que per utilitzar-lo, els professors han de fer una sol·licitud a Google per accedir a aquesta versió prèvia. Google ja ha respost una de les grans preocupacions, el tema de la privacitat. En aquest cas, han explicat que no utilitzaran les dades que es transfereixin a través d’aquesta eina i que tampoc s’utilitzarà mai per temes publicitaris.

S’espera que els primers professors acceptats en el programa de proves puguin començar a utilitzar la versió prèvia en més o menys un mes i que el sistema estigui llest per al proper mes de setembre amb el començament del nou curs escolar.

En concret, Google Classroom té 3 funcions molt clares:

  • Recollida i control de treballs: integrant Docs, Drive i Gmail, podran donar feedback en temps real de les tasques dels alumnes.
  • Comunicació directa amb la classe: el sistema permet fer anuncis globals a la classe, plantejar preguntes i comentar dubtes.
  • Organització de dades dels estudiants: organitza en contingut cada estudiant per estar al dia de la seva progressos i avaluacions, notes, etcètera.
Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: