Google comença el desplegament d’Android 5.1

Compartir

Noves funcionalitats com la veu en HD o el bloqueig de dispositius perduts o robats fins i tot si se’ls fa un reset, estan incloses en la primera actualització major de Lollipop.

La companyia del cercador ha començat el desplegament de la primera actualització important de la versió Lollipop del seu sistema operatiu per a dispositius mòbils, informant de les novetats que aporta a través del blog oficial d’Android.

La nova versió 5.1 s’erigeix ​​sobre la reeixida 5.0, que va aportar al sistema més lleugeresa per ser executat amb solvència en dispositius amb recursos de maquinari escassos (gammes de smartphones baixa i mitjana), interfície i guies de disseny Material Design, notificacions a la pantalla de bloqueig del terminal, i un canvi de runtime d’execució d’aplicacions que permet suportar indistintament apps en plataformes ARM, MIPS o x86.

Com a novetats extra que aporta la 5.1, tenim les següents:

  • Millora l’estabilitat i el rendiment de les apps.
  • Suport per a múltiples targes SIM. Els terminals amb dues targes SIM (és a dir, que poden funcionar amb dos números de telèfon diferents de manera simultània) estan proliferant en el mercat, gràcies al fet que molts usuaris tenen el seu número privat i el número de la feina, i no volen haver de portar dos terminals diferents a les seves butxaques. Fins ara, aquest suport depenia dels fabricants.
  • Veu en alta definició. Tot i els grans avenços que ha patit la telefonia mòbil en els darrers anys, la seva assignatura pendent és la qualitat de la veu en les trucades que, en moltes ocasions, és més semblant als primers temps de la telefonia mòbil que a una cosa pròpia del segle XXI. Sembla que, almenys de moment, aquesta opció estarà restringida depenent de les operadores.
  • Protecció del dispositiu, de manera que si perdem el nostre smartphone o tablet, aquest quedarà bloquejat fins que puguem entrar en el nostre compte de Google. Fins i tot si algú el troba i és capaç de reiniciar el dispositiu a les preferències de fàbrica (amb la qual cosa, i teòricament, esborraria qualsevol rastre del pas d’aquest dispositiu per les nostres mans), romandrà bloquejat fins que no el desbloquegem emprant el nostre compte de Google, convertint-lo en inútil per a un lladre o per a qui se’l trobi i no ens el vulgui tornar.
    Aquesta funcionalitat estarà present no només en els Nexus 6 i Nexus 9 com a dispositius oficials de Google, sinó que la companyia assegura que es trobarà també en altres dispositius que surtin de fàbrica amb Android 5.1 ja instal·lat.
  • Des dels Quick Settings (que s’obtenen en desplegar la barra superior del sistema) serà possible controlar les xarxes Wi-Fi a les quals ens hi podem connectar, i els dispositius Bluetooth que tenim emparellats amb el nostre terminal.
Guillem Alsina
Etiquetes: