Google contraataca l’Apple Watch

Compartir

La companyia de Mountain View fa compatible Android Wear amb els iPhone, però tan sols per a un dels rellotges actualment al mercat.

Google ha anunciat, a través del seu blog oficial, la disponibilitat inmediata d’Android Wear per a iOS, el programari necessari per connectar un smartwatch amb sistema operatiu Android Wear a un iPhone.

Funciona amb els iPhone 5, 5C, 5S, 6 i 6 Plus que executin iOS 8.2 o superior, i és segur que també ho faci amb el nou terminal que previsiblement Apple presentarà el proper dia 9. Per la banda dels rellotges, de moment tenim l’LG Watch Urbane, i els futurs models que surtin al mercat, incloent-hi els de les marques Huawei o Asus.

Google busca contrarrestar així la sortida al mercat de l’Apple Watch, a més de poder convertir alguns usuaris de Siri al seu propi asistent de veu, que és el que empra Android Wear.

La diversitat de rellotges que funcionen amb Android Wear i una escala de preus que va des dels models més senzills i econòmics de fabricants semidesconeguts, fins als models més luxosos, són dues fortaleses de la plataforma de Google que pot exhibir davant de l’Apple Watch.

El més econòmic dels rellotges de la poma mossegada supera els 400 euros, mentre que per entre 100 i 200 euros ja podem trobar un smartwatch amb Android Wear prou solvent, i per entre 200 i 400 un de gamma alta, sempre amb l’opció d’adquirir-ne un de més refinat amb la caixa banyada en or o altres estridències que n’augmenten el preu.

No és, però, la primera opció de smartwatch que li fa la competència a l’Apple Watch, car el Pebble fou el primer rellotge intel·ligent disponible per als propietaris d’un iPhone. Ara, aquest es troba un pèl oblidat, ja que el protagonisme ha basculat vers Android Wear i el propi Apple Watch.

Els seguidors més acèrrims de la companyia de Cupertino no gosaran barrejar un iPhone amb un rellotge d’una altra companyia, i menys si funciona amb Android, però caldrà veure com reaccionen els amants de la tecnologia que, sense ser “fanboys“, disposen d’un iPhone i ara s’obre al seu davant un futur ventall d’opcions.

L’escassa disponibilitat de rellotges compatibles ara mateix al mercat serà el handicap amb el qual s’haurà d’enfrontar Google i els fabricants.

Guillem Alsina
Etiquetes: