Google Drive et permet escollir quines carpetes sincronitzar

Fotografia de l'usuari blunkswife a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Fins ara, l’aplicació per a Windows i Mac OS X del servei d’emmagatzematge en el núvol de Google sincronitzava totes les carpetes. Ara, podem escollir amb quines fer-ho.

Imatge de portada de l’usuari blunkswife a Flickr sota llicència Creative Commons

Google Drive és un servei d’emmagatzematge en el núvol que ens permet disposar dels nostres arxius a Internet i amb còpia local al nostre ordinador o, segons ho considerem, els arxius del nostre ordinador amb còpia local en el núvol.

Un dels avantatges que presenta quan el fem servir en el nostre ordinador (també disposa de client mòbil, però aquest no descarrega les dades, sinó que les estira directament d’Internet quan fem servir els arxius) és que ens permet sincronitzar, d’una manera fàcil, els nostres arxius entre diversos ordinadors, ja que cada vegada que connectem una de les nostres màquines a Internet, el programa instal·lat en local revisa quina és la darrera versió dels documents i arxius que tenim en local, les compara amb el que tenim en remot, i si hem fet canvis des d’una altra màquina, actualitza tot el que tenim emmagatzemat en local per a què estiguin d’acord amb les darreres versions disponibles en línia.

Igualment, i si hem afegit arxius nous al nostre compte de Drive des d’un altre ordinador o dispositiu mòbil, també ens els descarregarà i sincronitzarà.

El problema per als usuaris de PC o Mac era que fins ara el client de Drive ho sincronitzava tot indiscriminadament, sense permetre’ns seleccionar només determinades carpetes, un canvi que s’ha donat en la darrera actualització i que, per tant, ja ens permet ser selectius amb la sincronització.

Selecció de les carpetes que seran sincronitzades en Google Drive

Selecció de les carpetes que seran sincronitzades en Google Drive

Per tal de seleccionar les carpetes que sincronitzarem, només ens cal anar a la configuració de Drive.

Les versions mòbils del client per a Drive no descarreguen els continguts emmagatzemats als terminals, pel que no fa falta configurar-hi res. Això és degut al poc espai d’emmagatzematge que presenten els dispositius mòbils en comparació amb els ordinadors, i que faria que, depenent de la quantitat que tinguem al nostre Drive, es col·lapsessin de seguida.

Guillem Alsina
Etiquetes: