Google fa un segon intent en els televisors

Sel·leccionant què veure en un Android TV
Compartir

Després del fracàs de Google TV, la companyia del cercador sembla haver après la lliçó i ha presentat una plataforma més oberta en la que correran els mateixos jocs que en el mòbil.

La Google I/O ha servit de marc per presentar en societat Android TV, el sistema operatiu basat en la plataforma del robot verd optimitzat per a televisors i set-top boxes, que ja havia avançat fa un parell de mesos The Verge.

Google no vol cometre el mateix gran error que ja va fer amb Google TV, el construir una plataforma excessivament tancada i incompatible a molts nivells amb l’Android estàndard per a smartphones, encara que en aquest Android TV serà difícil que s’hi puguin instal·lar així com així les aplicacions existents a Play de qualsevol manera. Probablement, la seva botiga d’apps vindrà lleugerament més retallada, o amb una botiga diferent.

Per als desenvolupadors, la plataforma presentarà escasses diferències respecte a la resta de branques, en tot cas les APIs de funcionalitats més pròpies de l’entorn televisiu, com la interacció amb fonts d’entrada de vídeo o graelles de programació dels canals de la TDT.

Un aspecte que la companyia de Sergey Brin i Larry Page han volgut cuidar i destacar és el lúdic, el dels videojocs. És probable que Google ja vulgui sortir al mercat pensant en competir amb les videoconsoles, directament des de la seva plataforma de programari per als televisors, Android TV.

El control dels televisors amb aquesta plataforma es farà per veu, encara que també es podran fer servir el smartphone o la tauleta tàctil per controlar-lo.

La guerra d’Android TV es lliurarà principalment contra una Sony que pot veure parcialment amenaçat el mercat de la PlayStation, contra una LG que ja té webOS, contra la resta dels principals fabricants que tindran por que els serveis de continguts digitals de Google es mengin el seu propi mercat, i havent de seduïr als petits fabricants (principalment asiàtics) per a què l’emprin enlloc del stock Android en els seus set-top boxes low cost.

Guillem Alsina
Etiquetes: