Google i Levi’s ja treballen en un teixit intel·ligent

Compartir

Després dels rellotges wearables, la tecnologia vol fusionar-se amb la roba.

Al segle XXI, la moda i la tecnologia van de la mà. Primer va ser el cas dels accessoris, com els rellotges, que s’han convertit en els anomenats wearablesGoogle, però, ja pensa en el següent nivell i s’ha ajuntat amb Levi’s per aconseguir un teixit intel·ligent que acabi funcionant com les pantalles tàctils.

El mateix gegant informàtic ho va anunciar recentment en la conferència anual I/O, cita en la qual, entre altres coses, va revelar el Projecte Jaquard. Al costat de Levi’s, Google està desenvolupant un nou sistema per a teixir la tecnologia a la roba i transformar un material quotidià com aquest en una superfície interactiva. Amb aquest projecte, encara en un estat molt inicial, els dissenyadors i desenvolupadors podran crear teles sensibles al tacte i connectats a dispositius.

De moment, s’han donat pocs més detalls, però sí que sabem que els fils conductors s’insereixen entre dues capes de roba i que també s’han dissenyat petits components electrònics de la mida d’un botó que es poden integrar fàcilment a la roba. A través d’ells, s’uniran els diferents circuits i, amb un simple toc, s’enviarà informació a determinats dispositius. A més, Google ja anunciat que posarà a disposició dels desenvolupadors una plataforma amb protocols de comunicació, aplicacions i serveis al núvol a través dels quals es podrà configurar la fibra tèxtil. Per saber-ne més, haurem d’esperar, però sembla que la idea no és cap broma.

La qüestió és saber quina serà la primera peça de roba electrònica. No sabem per què, però apostem força per uns pantalons texans. 

Clara Pariente
Etiquetes: