Google i WordPress desenvolupen una plataforma de periodisme local

Google i Wordpress crearan Newspack
Compartir

Google i WordPress han començat a treballar junts per a impulsar el periodisme local. A través de l’associació de Google News Initiative (GNI) i Automattic (companyia desenvolupada per WordPress), crearan Newspack, una plataforma de publicació “ràpida, segura i de baix cost a mida de les petites redaccions”.

Segons Google, “els reptes a què s’enfronten els mitjans locals són ben coneguts. Els diaris que tenen una llarga trajectòria han retallat personal i reduït la seva capacitat per cobrir notícies, i els editors que comencen noves publicacions digitals s’enfronten a una interminable llista de problemes tècnics i comercials”. En aquest sentit, la proposta de Google i WordPress pretén brindar les eines tecnològiques necessàries perquè els periodistes locals puguin centrar-se en “un gran treball editorial”.

Newspack, molt més que un simple gestor de continguts

Newspack incorporaria disseny de pàgines web, les funcions d’un gestor de continguts (CMS) i, fins i tot, plataformes de pagament. A més, serà compatible amb els plugins i extensions de WordPress, amb uns preus que variaran entre els 1.000 i els 2.000 dòlars al mes després del llançament oficial.

Es preveu que el desenvolupament de Newspack comenci en les pròximes setmanes i estigui disponible per als editors a finals d’aquest mateix any. De moment, les empreses interessades en la plataforma poden inscriure’s per a provar una versió beta que, en principi, es llançarà el mes de juliol.

Durant els últims anys, Google ha reiterat la importància del periodisme per a l’empresa. De fet, Google News Initiative proporciona fons i crea noves funcions optimitzades per als editors. Automattic (WordPress) crearà la plataforma i aportarà al projecte un milió de dòlars juntament amb altres empreses finançadores. Per la seva banda, Google hi invertirà 1’2 milions.

Tenint en compte que un terç dels portals web d’internet utilitzen WordPress (segons dades d’Automattic), l’associació entre aquests dos gegants pot obrir un nou capítol important en la història del periodisme digital.

FOTO portada: 9to5google.com
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: