Google inverteix 1.000 milions de dòlars en 180 satèl·lits per proveir a tot el món d’Internet

Compartir

El Departament d’Investigació i Desenvolupament de Google està treballant amb una nova idea, proveir d’Internet a tots els habitants del planeta Terra, fins i tot als racons més difícils d’accedir. Com? mitjançant satèl·lits. El projecte estirà dirigit per Brian Holtz i Dave Bettinger, dos experts en comunicacions via satèl·lit que s’acaben d’incorporar a la companyia i enginyers contractats de Systems/Loral LLC; amb total estan treballant entre deu i vint persones.

L’empresa de Mountain View, després de presentar les Google Glass o el Google Car, invertirà aproximadament 1.000 milions de dòlars per construir 180 satèl·lits de gran capacitat; aquestes construccions estaran ubicades a més baixa latitud que els altres satèl·lits per estar més pròxims a la terra i així no tenir interferències. També han esmentat que el projecte pot arribar als 3.000 milions de dòlars i duplicar els satèl·lits inicials, tot depèn de les primeres proves amb aquest artefactes.

Segons el CEO de l’empresa, Vern Fotheringham, estan molt engrescats i il·lusionats amb aquest projecte i ho volen realitzar abans que les altres empreses de la competència ho facin. Recordem que fa unes setmanes Facebook va anunciar que també faria el mateix, però mitjançant drones.

La imatge següent mostra el plantejament desenvolupat per aquests experts de com cobrir les zones del l’hemisferi.

Google Satèl·lits

Aquest no és el primer intent de la multinacional per proporcionar xarxa, ja que, fa un temps va experimentar enviant pilotes d’heli a l’atmosfera per proporcionar aquesta connexió, encara que els resultats no fossin els esperats, el projecte no era de les dimensions d’aquest.

Què en penseu d’aquesta idea? Descabellada?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: